vineri, iulie 18, 2008

Parlamentul European în format de vară


(articol preluat http://www.europarl.europa.eu)

A venit vara, deputaţii europeni părăsesc sediile Parlamentului - Bruxelles şi Strasbourg, iar activitatea parlamentară nu mai este la fel de intensă. Următoarea perioadă de sesiune se va desfăşura între 1 şi 4 septembrie. Până atunci, vă vom prezenta o serie de articole despre activitatea Parlamentul European în prima parte a anului 2008.

China este o putere mondială importantă, atât pe plan economic cât şi pe plan politic. În acelaşi timp, drepturile omului sunt de multe ori încălcate în această ţară. Vor câştiga chinezii jocurile olimpice? Aflaţi mai multe în dosarul pe care îl vom publica marţi, 22 iulie.

În plus, pe perioada verii, vom publica o serie de dosare-„reluări“: colecţii de articole publicate în prima parte a anului, articole ce s-au bucurat de atenţia dumneavoastră.

Politicieni la Parlamentul European, Africa şi UE, banii

Unul din dosare - ca va fi publicat în doză părţi - vă va prezenta personalităţile ce au vizitat anul acesta Parlamentul European: politicieni, lideri spirituali, reprezentanţi ai cetăţenilor etc. Citiţi interviurile noastre cu Mihail Gorbaciov, Jeffrey Sachs, Janez Janša, Prinţul Charles şi alţii. O altă serie de articole se va concentra asupra activităţii parlamentare de zi cu zi - explicată de deputaţii europeni.

Africa şi efortul UE de a ajuta africanii va fi tema unui alt dosar pe care îl vom publica vara aceasta. Citiţi despre paşii făcuţi în educaţie, sănătate, eradicarea sărăciei şi despre noua strategie comună UE-Africa!

Bani, bani şi iar bani! Citiţi într-un dosar special părerea deputaţilor europeni despre inflaţie, criza financiară, creşterea preţurilor la alimente şi combustibil şi consecinţele acestora pe termen lung în Europa. În august, vom publica o selecţie din articolele care ne-au plăcut cel mai mult: selecţia editorilor, pe teme precum serviciile poştale şi pachetele de vacanţă. Tot aici, stagiarii de la Parlamentul European îşi vor împărtăşi experienţele de lucru.
The image “http://www.europarl.europa.eu/eplive/expert/photo/20080715PHT34214/pict_20080715PHT34214.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Acela mai citite articole, actori şi căntăreţi la Parlamentul European

Unul din cele mai citite articole de pe site-ul nostru vorbea despre creşterea numărului de femei angajate la Parlamentul European. Acesta va face parte dintr-o serie de articole pe care cititorii noştri le-au preferat în prima jumătate a anului 2008 (cele mai citite).

În ultima parte a verii vom publica un dosar despre tradiţiile europenilor, timpul liber şi cultură. Nu pierdeţi articolul în care deputaţii europeni vorbesc despre cum îşi petrec Valentine's day! Ultimul dosar pe care îl vom publica vara aceasta va reuni o serie de articole despre celebrităţile ce au vizitat Parlamentul European anul acesta: actori şi cântăreţi care au venit la Parlament pentru a-şi susţine cauza (protecţia mediului înconjurător, minorităţile etnice etc.)

Pe cât posibil, voi încerca să preiau articolele scrise pe acest site.

Niciun comentariu: