joi, iulie 03, 2008


The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2240-123708-untitled1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

INFORMARE DE PRESĂ


Reprezentanţii Asociaţiei Victimelor Mineriadei dezinformează în mod intenţionat presa, susţinând că nu le-au fost aprobate cererile pentru organizarea unor adunări publice.

În realitate, cererile respectivei asociaţii au fost aprobate atât de Primarul General Sorin Oprescu, cât şi de ceilalţi membrii ai Comisiei, cu respectarea tututror prevederilor legale, pentru ambele pichete de protest (din 25.06, respectiv din 02.07.2008).

Comisia are în componenţă reprezentanţi ai tuturor instituţiilor care, conform legii, au atribuţii în asigurarea bunei desfăşurări a adunărilor publice, iar preşedinte este Secretarul General al Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Dispoziţia Primarului General. Conform reglementărilor în vigoare, rolul Comisiei este acela de a verifica, în prezenţa organizatorilor, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale de organizare şi de a stabili detaliile tehnice pentru buna desfăşurare a adunării publice.

Primarul General este informat cu privire la acestea şi dispune aprobarea organizării şi desfăşurării manifestaţiei publice solicitate. Fiecare act (protocol) prin care se aprobă adunările publice organizate în municipiul Bucureşti este semnat de Primarul General al Capitalei.

Asociaţia Victimelor Mineriadelor a fost invitată să participe la şedinţa comisiei de fiecare dată când a avut asemenea solicitări, însă reprezentanţii ONG-ului au refuzat să se prezinte. Facem precizarea că participarea la şedinţele pentru aprobările în vederea desfăşurării mitingurilor nu este una formală şi este esenţială pentru buna desfăşurare a acestor evenimente.

Chiar şi în aceste condiţii, comisia a avizat pichetele de protest, iar avizul favorabil (protocolul privind desfăşurarea adunării publice) a fost comunicat Asociaţiei, la adresa indicată în cererea depusă.

(ataşat - cele 2 protocoale pentru adunările publice din 25.06, respectiv 02.07.2008, unde veţi observa că lipsesc semnăturile organizatorului adunării publice, Asociaţia Victimelor Mineriadei).

- Protocol 02.07.2008
- Protocol 25.06.2008

Niciun comentariu: