joi, iulie 17, 2008

PD-L Neamţ a pregătit candidatura Monei Muscă, la Parlament, dar aceasta priveşte spre Caraş şi Prahova


PD-L Neamţ i-a pregătit Monei Muscă un colegiu uninominal, care să îi asigure revenirea în politică. Cu toate acestea, Muscă doreşte să candideze la Caraş Severin sau la Prahova, şi nu a oferit niciun răspuns propunerii de la Neamţ. Organizaţia din Prahova şi-a stabilit deja candidaţii, în timp ce la Caraş, Muscă este "persona non grata".

Liderul PD-L Neamţ, Gheorghe Ştefan, a anunţat că îi va propune Monei Muscă, să candideze pentru un post de parlamentar în judeţul Neamţ. "Este propunerea mea şi o să o supun discuţiei în Biroul Judeţean, vineri. Mona Muscă este o femeie valoroasă şi m-am gândit să îi ofer un colegiu din Neamţ. A rămas să mai vorbim, dar, până acum ea nu m-a mai sunat", a afirmat preşedintele PD-L Neamţ.

Surse din conducerea PD-L afirmă că Mona Muscă ar fi dorit să candideze în judeţele Caraş Severin sau Prahova. La Caraş Severin, preşedintele PD-L, Sorin Frunzăverde i-ar fi transmis deja lui Muscă faptul că nu este susţinută, deoarece ar fi colaborat cu securitatea şi ar compromite imaginea filialei. De cealaltă parte, organizaţia din Prahova a PD-L şi-a stabilit deja candidaţii. "Mona Muscă nu ne-a anunţat că ar dori să candideze la un colegiu de aici. Noi am stabilit, în mare, candidaţii pentru alegerile parlamentare, iar Mona Muscă nu se află printre ei. Desigur, dacă ea ar dori să candideze aici, noi suntem deschişi unor discuţii", a afirmat, pentru Amos News, preşedintele PD-L Prahova, Roberta Anastase.

Surse din conducerea PD-L mai susţin că, majoritatea liderilor acestei formaţiuni se opune, în continuare, revenirii în politică a Monei Muscă. Singurii susţinători ai unei candidaturi, în Parlamentul României, a fostului ministru al Culturii, provin din fostul PLD. Este vorba despre Valeriu Stoica, Cristian Boureanu, Gheorghe Flutur şi Theodor Stolojan. În schimb, politicienii ce provin din fostul PD se opun revenirii Monei Muscă în partid. Cei mai înverşunaţi critici ai Monei Muscă, din PD-L, sunt Sorin Frunzăverde şi Radu Berceanu, dar lista continuă cu Emil Boc, Ioan Oltean, Elena Udrea şi Anca Boagiu.

Mona Muscă nu mai oferit declaraţii presei, în legătură cu o posibilă candidatură dar a precizat, recent, pentru Amos News, că analizează posibilitatea unei candidaturi.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti va analiza, abia în luna octombrie, solicitarea lui Muscă, de a revizui decizia instanţei din martie 2007. Sentinţa respectivă a respins solicitarea de desfiinţare a verdictului de poliţie politică, dat în cazul Mona Muscă, de către CNSAS.


Stoica doreşte întorcerea în politică a Monei Muscă
Vicepreşedintele PD-L Valeriu Stoica pledează pentru reîntoarcerea în politică a Moniei Muscă, cu toate că, tot astăzi, a afirmat că o reîntoarcere în politică nu poate fi de succes, ca în literatură sau filme.

"Revenirile pot fi un succes în literatură, în filme, dar revenirea în politică nu e întodeauna de succes", a susţinut Valeriu Stoica.

Valeriu Stoica a menţionat, totuşi, că Mona Muscă nu a decis, deocamdată, dacă va dori să revină pe scena politică şi să candideze pentru o funcţie în Parlamentul României.

"Când e vorba de acţiuni de acest gen nu e suficient să vreau eu, trebuie să vrea şi Mona Muscă. Deocamdată, ea nu a luat această decizie. Aş fi bucuros să se întoarcă, un colegiu uninominal ar fi bun pentru ea", a explicat Valeriu Stoica.(Cosmin Buhuş - AMOS News)

Niciun comentariu: