vineri, decembrie 14, 2007
receptum
(retragere)
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda este destul de optimist în credinţa sa că va obţine postul de preşedintele Comisiei Juridice a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Domnia să şi-a apreciat şansele la 80%. "În cel mai rău caz, voi fi vicepreşedintele acestei comisii", a spus Frunda.
Optimismul său este motivat. Conform declaraţiilor sale, domnia sa a fost sunat de preşedintele grupului parlamentar popular din Consiliul Europei, care i-ar fi spus că preşedinţia Comisiei Juridice va reveni acestui grup şi mai mulţi colegi i-au propus să fie candidatura Partidului Popular European pentru preşedinţia Comisiei Juridice a Adunării Parlamentare. “Nu s-a luat o decizie definitivă, pentru că candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Europei este rusul Mihail Marghelov, din partea conservatorilor. Sunt o serie de obiecţiuni, de reţineri în privinţa lui, pentru că Rusia nu a ratificat nici protocolul 6 care aboleşte pedeapsa cu moartea, nici protocolul 14, care optimizează activitatea Curţii Europene a Drepturilor Omului. De aceea s-a cerut grupului conservator să aibă un alt candidat. Dacă Marghelov sau candidatul conservatorilor câştigă, Comisia Politică va fi a socialiştilor şi Comisia Juridică a noastră şi atunci am şanse foarte mari, de peste 80%”.
Contracandidaţii domnului Gyorgy Frunda vin din partea Germaniei.
În situaţia în care preşedintele Consiliului nu va fi conservator, ci socialist sau liberal, lui Funda îi va reveni funcţia de vicepreşedinte la Comisia în cauză.
Senatorul a spus că a optat să se retragă din calitatea de europarlamentar întrucât pentru comunitatea maghiară din România este mai important să fie preşedintele Comisiei Juridice din Consiliul Europei “decât unul din cei 785 de parlamentari ai PE”.
Poate că este justificată renunţarea la postul de europarlamentar, totuşi senatorul UDMR Frunda Gyorgy, un nume situat primul pe lista Uniunii pentru Parlamentul European, probabil că a dezamăgit multă lume care aveau speranţe de la domnia sa atunci când a pronunţat “decât unul din cei 785 de parlamentari ai PE”. La alegeri acest post părea destul de important încât să merite să te baţi pentru el.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu