miercuri, ianuarie 23, 2008

Ion Iliescu dincolo de blog

Au trecut deja două luni de când Ion Iliescu făcea primul pas în blogosferă. Acum deja este un experimentat. Era necesar, poate, un raport de activitate în blogosferă. Locaţia: Club A.

"La inceput, n-am perceput prea bine ce e aceasta blogosfera. Mi s-a parut ca e un fel de mahala pe calculator. Am avut retineri sa incep". "Am vazut si bloguri mai sentimentale. Nu ma atragea sa scriu seara inainte de culcare ce ganduri m-au napadit in cursul zilei sau ce sentimente sau resentimente am eu". "...Dar m-a atras faptul ca se naste o noua forma de manifestare a societatii civile in aceasta blogosfera". "Majoritatea intelectualitatii romane este de stanga si nu se poate ca, intr-o tara ca a noastra, in care saracia este elementul dominant, intelectualii sa nu fie de stanga. S-a creat un grup foarte agresiv de elitisti ai intelectualitatii noastre care vor sa domine spatiul disputelor, ma refer la GDS si la cei din jurul lor".

Ion Iliescu nu uită însă să fie om politic, şi politica domnie sale este creştină... iartă celor ce ţi-au greşit după cum vrei şi alţii să-ţi ierte ţie.
Preşedintele de onoare al PSD şi-a exprimat disponibilitatea de a uita fricţiunea cu Vasile Dâncu. Domnia sa afirmă că nu există nici o urmă de adversitate şi că sancţiunea morală pentru depăşirea limitelor verbale a fost deja sancţionată de partid. Ion Iliescu crede că este timpul ca partidul să-şi strângă rândurile şi că cei izolaţi sau marginalizaţi trebuie reintegraţi în structura partidului.
"In PSD cam predomina niste lideri si niste oameni responsabili care au fost creati de structurile administrative si al caror unic scop e cum sa ajunga in nu stiu ce functie"

3 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

In acest context eu vin cu o propunere legitima, dat fiind ca este vorba de o persoana publica si de un om politic cu agenda incarcata: sa se inventeze un mic ajutor de transcriere a articolelor, si anume personajul numit "Asistent de facator de blog" sau "Master's Blog Assistant", care la nevoie poate chiar sa ofere anumite raspunsuri agreate de proprietar pentru intrebarile care se nasc din comentariile postate.
Deci se poate stimula lucrul in echipa si pe blogul personal. :)
Nu ar fi haios sa citim la Mica Publicitate anunturi de genul "angajez asistent(a) personal(a) pentru dezvoltare proiecte pe blogul individual" ? :) S-ar extinde in acest fel oferta de pe piata muncii, si asa aflata in impas... iar calificarea la locul de munca s-ar face din mers.

Anonim spunea...

Ai fost la Club A? Daca da, imi pare rau ca nu te-am recunoscut...

Bibliotecaru spunea...

@ gabriela savitsky
Nu am fost în club A, am citit şi eu ştirea. :)

@ pescăruşul argintiu
Probabil că domnul Iliescu îşi va dezvolta la un moment dat sfera postărilor electronice şi atunci va avea nevoie de un secretar.

Sunt absolut convins că în scurt timp politica românească va înţelege necesitatea comunicării directe pentru a obţine un feedback rapid al acţiunilor politice. Sunt convins că dacă domnul Tăriceanu ar fi avut un astfel de blog, nu ajunge la acest conflict cu preşedintele. Preşedintele are un blog dar nu este propriu-zis al lui.