joi, ianuarie 24, 2008

Lovitură de teatru în cazul “Vorbe Urâte”


După ce “fraţii liberali” au adus la cunoştinţa publicului că preşedintele vorbeşte urât cu un ministru şi jumătate (adică domnul Meleşcanu) şi că raţa împunge, iată că ministrul pe de o parte plin, pe de o parte interimar, neagă acum că Băsescu ar fi fost ordinar apelând, telefonic, la ameninţări. Domnul Teodor Meleşcanu a mai spus un lucru extrem de important şi anume că nu ştie de unde are Eugen Nicolăescu o asemenea informaţie. Avem deci următoarele realităţi, “nişte” colegi de partid de-ai domnului Meleşcanu spun că acesta s-a plâns de “ordinar” şi avem, de cealaltă parte, pe domnul Meleşcanu care habar nu are de nimic. Din două una, ori minte Meleşcanu care a spus dar nu ar fi vrut să se ştie, ori minte Nicolăescu. Pentru că dintre cei doi, unul minte. Mă întreb eu, un ministru care minte la adresa preşedintelui, de rând sau nu, din popor sau nu, mai poate justifica rămânerea sa în post? Eu aştept, ca om din popor, vulgar, de rând, ordinar, o demisie pe biroul meu de suveran în Ţara Românească. Poate că e vremea să restabilim un pic demnitatea, priorităţile, bunul simţ şi, cel mai important, responsabilitatea afirmaţiilor.
Meleşcanu: "Nu, asta îi aparţine domnului Nicolăescu. Nu ştiu de unde are el această informaţie". Dacă minciuna este a ministrului Nicolăescu (eu am observat ca domniei sale parca i-a crescut un pic nasul) să ne trimită o vedere de pe unde pleacă el să se recupereze după efortul îndelungat de a măcelări un minister şi a cheltui o sumă colosală fără nici un beneficiu pe partea populaţiei din prăjitura bugetară.
În dispută intră şi domnul consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. Deşi pe domnia sa îl suspectez că ar ţine parte preşedintelui, am să spun că acesta spune că a asistat la discuţie (probabil auzea ce spune Băsescu) şi nu ştie de nimic “ordinar”. Ceea ce putea fi ameninţare este poate remarca lui Traian Băsescu care i-a spus ministrului că îl vede "om cu părul alb" şi să nu-l oblige să se poarte cum a "făcut cu Chiuariu".
Lăzăroiu: "Probabil că singura jignire a fost atunci când preşedintele i-a cerut textual «să respecte legea». Întâmplător, am fost de faţă, eu şi alţi consilieri, la discuţia telefonică a preşedintelui cu domnul Meleşcanu”(Gândul)
"În plus faţă de scrisoare, preşedintele i-a atras atenţia ministrului interimar, încerc să-mi amintesc cuvintele: «Domnule ministru, vă văd om cu părul alb, nu mă obligaţi să mă comport cu dumneavoastră cum am făcut cu Chiuariu!». Cred că preşedintele se referea la episodul că l-a numit pe Chiuariu «tânăr mafiot obraznic», atunci când dădea ordonanţe în favoarea clientelei politice”.
Din aceste spuse, nici Traian Băsescu nu pare a fi uşă de biserică. Dar paote că domnul Meleşcanu a spus ceva de tipul “nu-i aşa, domnule preşedinte, că mă ameninţaţi şi mă înjuraţi că nu dau dosarele?” şi Băsescu a spus simplu “DA”. Evident că Lăzăroiu nu a auzit decât un răspuns afirmativ. Eu mă întreb ce-i sileşte pe aceşti oameni, de la care cu toţii avem oarecare pretenţii, să se comporte astfel?

6 comentarii:

Argusdre spunea...

Dar eu intreb altceva :Un presedinte care minte frecvent (cazul Norica cu cel arestat pe nedrept,cazul aprobarii in CSAT a trupelor pt.Kosovo, etc) o tara intreaga, nu cumva merita sa fie "patat" din cand in cand prin mijloacele mai simple de care dispun ministrii?Macar atat..
Nicolaescu (desi nu-i deloc preferatul meu) il cunoaste destul de bine si nu a facut decat sa lupte cu armele adversarului.

Anonim spunea...

convorbirile telefonice se dau, mai nou, pe speaker?

Anonim spunea...

Asculta discutia Tanase-Melescanu de la RTV de duminica unde M. spune ca a vut loc o discutie civilizata(se putea intelege chiar amicala) intre el si Presedinte.
Idiotul de Nicolaescu a fost intoxicat ca nu cred ca a inventat el . Asta ca sa vezi daca mai ai vre-o indoiala in ce tara esti si sa vii langa mine sa utilizam smoala si fulgii.
Celorlalti saraci cu duhul nu le raspund, ca ei se si vad in sanul lui Avraam.

Bibliotecaru spunea...

@ ion adrian
Nu am ascultat emisiunea dar de la declaraţia lui Meleşcanu găsită prin presă am şi pornit.

Bibliotecaru spunea...

@ gabriela savitsky
Sunt convins că serviciile de informaţii dau la guvern ce vorbeşte preşedintele şi la preşedinţie ce vorbeşte guvernul. Aici toată lumea ascultă pe toată lumea. Dacă te uiţi cu atenţie, se vede chelia de la purtatul de căşti. Cei cu chelie mai avansată, ascultă mai de demult.

Bibliotecaru spunea...

Şi eu tind să cred că Nicolăescu "a dat pe goarnă" mai mult decât îi era permis. Meleşcanu o fi spus el ceva, dar confidenţial. Şi înţeleptul Sănătăţii nu a găsit altceva de făcut decât să se ducă întins la TV.

Politica zilei de astăzi este absurdă. Lumea se ia de Băsescu că şi-a dat avizul de cercetare, de parcă el i-a acuzat pe miniştrii, Băsescu se ia aiurea de Norica Nicolai, acel caz, dacă "era cazul", putea dă fi judecat. Eu consider că până la proba contrarie nu mă pot baza pe faptul că cineva "ar putea fi" vinovat.

Noi ştim cu toţii că trăim în spaţiul descris de Ţeporia colţ cu Absurdistan, dar stăm şi liniştiţi. Iată că "viloşii" din Pipera şi-au făcut, nemulţumiţi, sindicat. Poate acum vor primi apă, gaze şi curent. Până şi ei.