vineri, februarie 29, 2008

Blaga spune DA capitalei


Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi seară, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, întrebat dacă doreşte să candideze la Primăria Capitalei, că îşi doreşte ca PDL să câştige Primăria Capitalei şi dacă asta va fi soluţia, îşi doreşte să câştige aceste alegeri.
"Îmi doresc ca PDL să câştige Primăria Capitalei şi dacă asta va fi soluţia, îmi doresc să o câştig", a răspuns Vasile Blaga, întrebat dacă îşi doreşte să candideze, din partea formaţiunii democrat-liberale, la fotoliul de primar al Bucureştiului.
Blaga a mai precizat că este "în cărţi" pentru a candida la Primăria Capitalei, întrucât, pentru PDL, Bucureştiul este un "fief".
"Viitorul primar va fi tot de la PDL, pentru că pentru noi, Capitala este foarte importantă", a spus Vasile Blaga, admiţând, cu privire la nemulţumirile cetăţenilor faţă de primarul actual, Adriean Videanu, că "totdeauna este loc de mai bine".
Referindu-se la declaraţiile sale privind dorinţa de a prelua o funcţie în viitorul Executiv, Vasile Blaga a arătat că este onorat de faptul că unii dintre colegii din partid s-au gândit că ar putea îndeplini această demnitate.
"Eu fac parte din acea categorie de politicieni care consideră că nu este bun la toate şi care, în general, se pregăteşte pentru o funcţie publică", a menţionat Blaga, admiţând că are "o anumită experienţă administrativă, corelată cu ceea ce reprezintă conducerea de mari întreprinderi, sau de prefect, sau de ministru de Interne", funcţii pe care le-a avut de-a lungul timpului.
Blaga a recunoscut că declaraţia sa privind dorinţa de a deţine din nou funcţia de ministru de Interne a fost făcută deoarece ştie unde a lăsat lucrurile, şi ar fi funcţia pe care şi-ar îndeplini-o "cel mai bine şi imediat".
"Aş intra în ea (funcţia de ministru, nr) imediat, nu aş mai sta trei-patru luni de zile, absolut necesare indiferent cât de bine pregătit eşti, ca să vezi ce înseamnă cunoaşterea funcţionării mecanismelor interne", a mai spus Blaga.
Pe de altă parte, actualul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a evitat să răspundă la întrebarea privind dorinţa sa de a mai candida pentru un mandat, precizând că această decizie a candidaturii o va lua partidul, iar dacă decizia va fi să candideze din nou, va câştiga alegerile în Bucureşti.
"Decizia candidaturii într-un partid serios o are partidul. Ar fi o bombă să scoatem astăzi candidatul partidului, dar nu o vom face, pentru că e vorba despre strategia partidului", a declarat Adriean Videanu, precizând că face parte "din cei cinci-şapte oameni ai PDL care sunt cercetaţi sociologic pentru candidatura la Primăria Capitalei".
Videanu a ţinut să sublinieze că nu a declarat niciodată, în mod oficial, că nu doreşte să mai candideze la Primăria Capitalei.
"Oficial, eu nu am nici un fel de declaraţie că nu voi mai candida. Nu veţi găsi o astfel de declaraţie", a arătat Videanu, adăugând, încă o dată, că "dorinţa de a candida este în funcţie de dorinţa partidului".
Întrebat de ce preşedintele Traian Băsescu nu l-a lăudat până acum pentru activitatea din Bucureşti, Videanu a spus: "Am convingerea că o va face la momentul potrivit". El a arătat că şeful statului nu este persoana care să se grăbească să aducă elogii nimănui, dar "dacă o va considera, o va face".
Şi liderul PDL, Emil Boc, şi-a exprimat convingerea că partidul va câştiga alegerile locale în Bucureşti, precizând că rezultatele unui sondaj omnibus arată că procentele PDL ajung la 39%. (MEDIAFAX)


Îmi aduc aminte de domnul spusele domnului Vanghelie (apropo, La mulţi ani domnule Marian Vanghelie!):
Să mai citească: "I-am auzit pe băieţii aştia de prin ministere ce spuneau, să se duca dracu la muncă sau să citească câteva almanahe".
Să mai înveţe: "Cei de la guvernare sunt nişte prosti, care nu ştiu nici să fure, nici să conducă".

Politicienii români se tot pregătesc pentru slujbe bine plătite şi aducătoare de bacşiş, din păcate noi tot îi punem acolo.
Începe să se vadă ce post vrea fiecare.
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Realitatea TV, că îl vede pe prim-vicepreşedintele formaţiunii, Theodor Stolojan, în funcţia de premier al unui guvern format de acest partid.
Întrebat pe cine vede premier, Vasile Blaga a răspuns: "Pe domnul Stolojan". La rândul său, Stolojan a răspuns aceleiaşi întrebări: "Este foarte bine pentru România că există cel puţin 3-4 oameni în PDL capabili să ocupe funcţia de prim-ministru".
De asemenea, întrebat cine va decide numele premierului, Blaga a spus că sarcina aceasta o are Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, la propunerea Biroului Naţional al partidului.
Secretarul general al PDL a arătat, însă, că dreptul constituţional al preşedintelui Băsescu este de a numi premierul.
Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat, la rândul său, că partidul a finalizat comisiile interne de specialitate, în cadrul cărora sunt mai mulţi candidaţi pentru posturile de premier şi ministru.
Surse PDL declaraseră, pentru MEDIAFAX, în urmă cu două săptămâni, că liderii democrat-liberali Adriean Videanu şi Valeriu Stoica vor coordona programul de guvernare al partidului, construit, la nivel macroeconomic, de Comisia Naţională de Strategii, iar pe domenii de activitate, comisiile de specialitate ale partidului urmând să iniţieze programele sectoriale.

Niciun comentariu: