miercuri, februarie 27, 2008

Timbru Verde


Primăria Sectorului 1 şi firma Romprest - prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1 -, în colaborare cu Asociaţia „Environ”, demarează campania de colectare a echipamentelor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE).
O dată pe lună, începând din 9 martie, în a doua duminică a fiecărei luni calendaristice, cetăţenii Sectorului 1 pot depozita în faţa imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, maşinile de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi, care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe. Toate deşeurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest.
Bucureştenii din Sectorul 1 care nu au posibilitatea de a depozita electrocasnicele vechi în prima perioadă a campaniei pot suna la 0800.800.111 - apel netaxabil -, pentru a afla programul integral al campaniei. Vor fi distribuite, de asemenea, materiale promoţionale care cuprind informaţii legate de programul campaniei.
Primăria Sectorului 1 solicită locuitorilor Sectorului 1 să nu arunce, alături de echipamentele electrocasnice vechi, şi resturi menajere sau materiale de construcţii.
Echipamentele electrocasnice colectate vor fi preluate de către Asociaţia ”Environ” în vederea tratărilor ecologice, valorificării şi reciclării în conformitate cu legislaţia europeană de mediu, acţiune ce se derulează în cadrul Campaniei de Colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice.
Campania se va desfăşura pe o perioadă de un an şi are ca obiectiv informarea şi educarea cetăţenilor, responsabilizarea acestora în ceea ce priveşte reducerea la minim a impactului deşeurilor asupra mediului şi sănătaţii umane.

Niciun comentariu: