joi, februarie 28, 2008

Să creştem oameni pentru administraţie!


Dragoş Dincă, directorul general al Institutului Naţional de Administraţie (INA) continuă în săptămânile următoare vizitele prin liceele bucureştene.
INA şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au încheiat un parteneriat privind orientarea profesională a tinerilor absolvenţi de licee către o carieră în administraţia publică şi sprijinirea procesului de perfecţionare a managerilor de şcoli. Proiectul se adresează în principal elevilor în ani terminali şi se desfăşoară sub forma unor întâlniri informale între reprezentanţii conducerii INA şi elevii din liceele bucureştene. Dragoş Dincă, director general INA şi lector universitar doctor la Facultatea de Administraţie Publică din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti se întâlneşte cu elevii de liceu şi discută despre ce presupune administraţia publică, despre ofertele facultăţilor de administraţie publică şi despre oportunităţile pe care le oferă absolvenţilor alegerea unei astfel de cariere. În cadrul proiectului au fost deja vizitate 10 licee bucureştene.
Cei peste 1000 de elevi care au asistat la prezentări s-au dovedit deschişi şi receptivi la informaţiile transmise şi au considerat iniţiativa INA de bun augur.
“Elevii care nu cunoşteau domeniul administraţiei publice au aflat ce înseamnă o carieră în administraţie, care sunt perspectivele la nivel internaţional, şi că acest domeniu presupune mult mai mult decât ”, spune Dragoş Dincă.
Mulţi dintre elevii de clasa a XII–a prezenţi se gândiseră deja să încerce la o facultate de profil, dar oscilau în alegerea lor între facultăţi de comunicare, stiinţe politice sau administraţie publică. Prezentarea Facultăţii de Administraţie Publică le-a fost astfel de un real folos, a mai remarcat delegaţia INA.

Pentru perioada următoare sunt programate vizite şi în alte licee şi colegii naţionale din Bucureşti. Vineri, 28 februarie, orele 10:30-11.30, Dragoş Dincă va fi prezent în Liceul Teoretic "Ady Andre", iar săptămâna urmatoare va vizita Liceul teoretic “Mihail Sadoveanu” (marţi, 4 martie, orele 09.15-11.00).

Niciun comentariu: