vineri, februarie 29, 2008

Funar dă un termen limită


Termenul limită este 15 martie. Ce va fi atunci? Va fi proclamată autonomia Republicii Independente Secuieşti.
Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, a avertizat, vineri, că în 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni, va fi proclamată autonomia Republicii Independente Secuieşti, după un model similar cu cel aplicat în Kosovo.
"Din informaţiile pe care le am, în 15 martie, Ungaria împreună cu UDMR şi celelalte organizaţii teroriste, Consiliul Naţional Secuiesc, Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Partidul Civic Maghiar vor să declare autonomia Republicii Independente Secuieşti. Vor avea preşedinte, Parlament, Guvern, armată şi poliţie proprie, steag propriu, iar limba maghiară va fi limbă oficială”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Funar.
Potrivit acestuia, scenariul care s-a petrecut în Kosovo a fost aplicat aproape identic şi pe teritoriul României, în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.
"La fel ca şi în Kosovo, la noi s-a trecut după 1989 la epurarea etnică. În Kosovo au fost epuraţi sârbii, iar la noi au fost alungate din cele trei judeţe peste 50.000 de familii de români. S-a trecut la noi, ca în Kosovo, la separatism şcolar pe criterii etnice", a explicat senatorul PRM.
El a susţinut că în cele trei judeţe din secuime a fost adus armament.
"Există depozite de arme, muniţii şi explozibil, în mai multe localităţi din Ardeal, în special în Covasna şi Harghita şi se aşteaptă, la fel ca în Kosovo, un semnal pentru declanşarea unor conflicte armate”, a spus Gheorghe Funar.
El a amintit şi de referendumurile "ilegale" pentru autonomie desfăşurate în secuime, ale căror rezultate au fost trimise Consiliului Europei şi Parlamentului European.
Funar l-a acuzat pe fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, care ar avea mamă şi soţie de etnie maghiară, că a promovat, printr-o ordonanţă de urgenţă, modificarea Legii Referendumului, astfel încât un astfel de scrutin să poată avea loc dacă se desfăşoară în condiţii paşnice.
"La fel ca în Kosovo, s-a solicitat un raportor străin. (...) Este trist că preşedintele Traian Băsescu caută să îi liniştească pe români spunându-le că nu există nicio asemănare cu Kosovo”, a mai spus secretarul general al PRM.
Funar a anunţat că grupurile parlamentare ale PRM vor cere invitarea, în faţa Parlamentului, în zilele următoare, a preşedintelui Traian Băsescu, pentru a prezenta un mesaj legat de ziua de 15 martie.
În opinia lui Gheorghe Funar, pentru a preîntâmpina independenţa Republicii Secuieşti, este nevoie de adoptarea proiectelor PRM privind întoarcerea în secuime a românilor alungaţi şi privind scoaterea în afara legii a UDMR.

În secunda numărul doi de la un astfel de anunţ, ar fi trebuit să vină Serviciul Român de Informaţii care să zică ori că domnul Funar exagerează şi faptele descrise de domnia sa sunt fantasmele luptei la extrema politicii, ori că acţiunea descrisă de domnul Funar există şi a fost anihilată. Eu nu ştiu cum pot serviciile secrete să lase România într-o astfel de situaţie. Nu înţeleg cu Guvernul poate zâmbi festivist la televizor.

Niciun comentariu: