vineri, februarie 29, 2008

Premieră la Opera Naţională din Bucureşti


Pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, va avea loc, sâmbătă,la ora 18,30, o premieră eveniment:"Macbeth", de Giuseppe Verdi.
Rolul principal va fi interpretat de baritonul Sergey Murzaev, solist al Teatrului Mariinski, din Sankt Petersburg. Alături de el, în distribuţie se vor afla, printre alţii, Silvia Sorina Munteanu, Mariana Colpoş, Horia Sandu, Mihnea Lamatic, Marius Manea.
Corul şi orchestra se vor afla sub bagheta dirijorului Iurie Florea.
Dupa cum ne-a informat Catalin Ionescu Arbore, directorul primei scene lirice, este vorba, de fapt, despre o avanpremiera care prefateaza o megaproductie semnata de marele regizor francez Petrica Ionescu, lucrare ce va vedea lumina rampei in cadrul Festivalului International Shakespeare din luna mai.

Sergey Murzaev - bariton
S-a nascut în regiunea Kurgan (Rusia). A intrat la colegiul de muzica de la Celiabinsk în 1984 si a absolvit Conservatorul de stat din Moscova în anul 1992 – clasa profesorului Scusnitcenko. În perioada 1991 – 2007, a fost solist la Teatrul Balsoi, iar din 2007 s-a angajat ca solist la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg.
Sergey Murzaev este castigatorul mai multor competitii internationale, precum Mihail Ivanovici Glinka (1991), Mario del Monaco (Italia, 1992), Luciano Pavarotti (USA, 1992), Ranieri I Cestelli (Hamburg, 1997).
A avut aparitii în numeroase spectacole de succes din lumea întreaga.
Repertoriul sau cuprinde: Oneghin (Evghenii Oneghin), Contele Tomski si Cneazul Eletki (Dama de pica), Robert si Ebn-Hakia (Iolanta) – roluri interpretate la Teatrul Scala din Milano (dirijor Yuri Temirkanov), Lionel (Fecioara din Orleans) – Piotr Ilici Ceaikovski; Sakloviti (Hovanscina), Rangoni si Scelkalov (Boris Godunov) – Modest Petrovici Musorgski; Lanciotto Malatesta (Francesca da Rimini) si Aleko din opera omonima de Serghei Vasilievici Rahmaninov; Cneazul Igor din opera cu acelasi nume a lui Alexandr Porfirievici Borodin – ultimele turnee ale Teatrului Mariinski în China si Japonia, în perioada decembrie 2007 – ianuarie 2008; Cneazul Bolkonsky (Razboi si Pace) de Serghei Sergheievici Prokofiev; Iago (Otello) – la Teatrul Scala din Milano si Opera Bastille din Paris, Amonasro (Aida), Renato (Bal mascat) – Teatrul Regio din Parma, Contele de Luna (Trubadurul), Rigoletto din opera cu acelasi titlu, Miller (Luisa Miller), Guido di Monforte (Vecerniile siciliene), rolul titular din Macbeth – la Deutsche Oper Berlin, Don Carlo (Forta destinului) – la Teatrul Balsoi (alaturi de tenorul Sergej Larin), Germont (La Traviata) – de Giuseppe Verdi; Marcello (Boema), Scarpia (Tosca) de Puccini – cea din urma cu soprana Maria Guleghina si tenorul Vladimir Galuzin, dirijor Valery Gergiev.

Niciun comentariu: