miercuri, februarie 27, 2008

Trimitere în judecată


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
ZAHARIA MIHAI, ofiţer de poliţie cu gradul profesional de inspector în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov – Poliţia Oraşului Bragadiru, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă;
NEVOE NICOLAE, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit de procurori s-a reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii decembrie 2007, inculpatul Zaharia Mihai, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov – Poliţia Oraşului Bragadiru, Biroul Cercetări Penale, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 500 lei (RON), pentru a soluţiona cu celeritate un dosar penal, în care denunţătorul era cercetat pentru infracţiuni referitoare la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
În aceeaşi perioadă, împreună cu inculpatul Nevoe Nicolae, a pretins de la denunţător suma de 2.000 euro, ambii inculpaţi lăsând să se creadă că au influenţă asupra unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, pe care l-ar putea determina să adopte o soluţie favorabilă denunţătorului în dosarul respectiv.
În cursul lunii decembrie 2007, inculpatul Zaharia Mihai a soluţionat dosarul penal respectiv cu propunere de scoatere de sub urmărirea penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, în condiţiile în care denunţătorul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsire a locului accidentului şi de consum intenţionat de alcool după producerea unui eveniment rutier, cauza fiind înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.
La data de 30 ianuarie 2008, inculpatul Zaharia Mihai a fost prins în flagrant după ce a primit de la denunţător suma de 2000 de euro.
La data de 1 februarie 2008, inculpatul Zaharia Mihai a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 2 februarie 2008, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Zaharia Mihai, pe o perioadă de 29 de zile.
În efectuarea activităţilor judiciare, procurorii anticorupţie au beneficiat de colaborarea cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul M.I.R.A. – Direcţia Generală Anticorupţie.
Dosarul a fost înaintat la Curtea de Apel Bucureşti.

Niciun comentariu: