luni, februarie 25, 2008

Eternul joc de-a moţiunea


Speram că jocul de-a moţiunea a luat sfârşit. Se pare că este mai actual decât oricând, dublat şi de anticipate/la termen.
Presedintele PD-L Emil Boc a anuntat luni ca formatiunea sa va propune initierea unei motiuni de cenzura impotriva actualului Guvern, care se va numi "Tariceanu, da banii inapoi!", liderii partidului primind dispozitie sa o finalizeze pana marti la ora 13:00.
Motivul pentru care democrat-liberalii au decis initierea unei motiuni de cenzura a fost ca actualul Guvern nu a tinut cont de motiunea simpla a PD-L, prin care se cerea anularea taxei de prima inmatriculare si inapoierea banilor cetatenilor, potrivit Realitatea TV.
Totodata, Boc a precizat ca spera sa obtina sustinerea celorlalte partide, mai ales ca au strans deja 100 de semnaturi si mai au nevoie de inca 18 pentru ca depunerea acesteia sa nu fie contestata.
Formatiunea se asteapta ca PSD si PRM sa sustina acest demers, avand in vedere ca aceste partide au fost favorabile motiunii privind taxa auto, potrivit presedintelui PD-L.
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat luni ca PSD nu va semna si nu va vota motiunea de cenzura a PD-L privind taxa auto, despre care a spus ca este "inutila" atat timp cat Guvernul a precizat ca va tine cont de recomandarile motiunii simple adoptata saptamana trecuta de Camera Deputatilor.
Liderii PSD spun ca membrii PD-L dau dovada de tupeu, cand dupa ce ii jignesc pe social-democrati, le cer sa voteze motiunea.
De altfel, secretarul general al PSD, Titus Corlatean a declarat ca liderii PD-L dau dovada de "tupeu" atunci cand, in aceeasi conferinta de presa in care jignesc social-democratii, cer acestui partid sa le voteze motiunea, relateaza Newsin. Oficialul a adauga ca PD-L ar trebui sa dea dovada de bun simt si sa voteze motiunea PSD de la Senat privind scumpirile, ca un gest de curtoazie fata de PSD care a votat "in numele interesului national" motiunea democrat-liberalilor.

Niciun comentariu: