luni, februarie 25, 2008

Să nu se schimbe nimic, primesc! Dar...


Monica Iordache Apostol are nişte informaţii interne de la Guvern.
Premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa trimita in zilele urmatoare, la Cotroceni, scrisorile de nominalizare a ministrilor Justitiei si Apararii, Teodor Melescanu si, respectiv, Radu Stroe. Lista ar putea fi insa mai lunga, pentru ca, spun surse PNL, premierul ar viza schimbari si la alte ministere, scrie Monica Iordache Apostol in Jurnalul National.
Una din victimele schimbarilor ar putea fi ministrul Muncii, Paul Pacuraru, pentru care exista deja pretextul pentru a fi inlocuit din functie: decizia de a impozita primele si cadourile acordate angajatilor. Exista, de asemenea, si doritori sa-i ceara demisia azi, in sedinta Biroului Politic al PNL, afirma surse liberale. In randul celor schimbati s-ar afla insa cinci ministri cu totul, sustin aceleasi surse. Solicitarea de schimbare a lui Paul Pacuraru de la conducerea Ministerului Muncii ar veni insa in contextul in care premierul trebuie sa ia o decizie privind trimiterea la presedinte a scrisorilor de nominalizare a ministrilor Justitiei si Apararii, Teodor Melescanu si, respectiv, Radu Stroe.
Initial, Tariceanu a promis ca va face gestul formal de a trimite scrisorile la Cotroceni dupa ce va vedea motivarea Curtii Constitutionale referitoare la obligatia de a propune un alt ministru al Justitiei in afara de Norica Nicolai. Motivarea a aparut in urma cu mai mult de doua saptamani, dar premierul a cerut ragaz pana la publicarea ei in Monitorul Oficial. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a reusit sa intarzie publicarea pana vinerea trecuta, dar cand motivatia a devenit in sfarsit oficiala, premierul a cerut timp sa o "studieze". "Eu am spus ca astept decizia Curtii si motivarea, multumesc ca m-ati informat, nu stiam ca a aparut in Monitorul Oficial. O sa vreau sa vorbesc si sa analizez cu juristii aceasta motivare si, in functie de aceste elemente, sigur ca voi face propuneri. Eu am facut deja niste propuneri, PNL a facut la nivel politic niste propuneri, deci trebuie sa vad si care este motivarea data de Curte", a spus vineri Tariceanu, intrebat daca isi mentine vechile propuneri.

Nu m-aş mira ca totul să se târâie până... după alegeri.

Niciun comentariu: