miercuri, februarie 27, 2008

Monitorizarea bolilor transmisibile de la animale la om


Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (E.F.S.A.) şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) participă la seminarul cu tema monitorizarea bolilor transmisibile de la animale la om (zoonoze) şi modalităţile de notificare a acestora, seminar organizat de către T.A.I.E.X. (Technical Assistance Information Exchange), din cadrul Comisiei Europene.
Seminarul care se desfăşoară la Braşov, în intervalul 26 – 27 februarie 2008, are scopul de a prezenta autorităţilor din România un sistem eficient de supraveghere a zoonozelor, în deplină concordanţă cu legislaţia comunitară.
Vor fi abordate aspecte referitoare la evaluarea riscului în cazul zoonozelor, al toxiinfecţiilor alimentare, precum şi aspecte privind Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (S.R.A.A.F.)
La acest eveniment participă specialişti ai A.N.S.V.S.A., delegaţia fiind condusă de către vicepreşedintele Laszlo Csutak şi experţi din Marea Britanie, Danemarca, Germania şi Finlanda.

Niciun comentariu: