"Consider că evaluarea a fost parţială, incompletă şi a mers mai ales pe aspectul sancţionator - aici am a reproşa deciziei de la Comitetul Executiv. Dar nu vreau să redeschid o discuţie, o polemică, noi avem ca obiectiv stabilizarea organizaţiilor şi munca pentru campanie", a precizat Corlăţean.
El a arătat că, aşa cum a spus şi în cadrul BPN, de luni, ceea ce a lipsit la Comitetul Executiv a fost, în primul rând, o analiză de fond a procesului electoral a diferitelor organizaţii şi a rezultatului, pentru că ar fi constatat, în cazul Braşovului, că procentul de 18% a fost cel convenit cu conducerea centrală şi cu echipa de campanie.
"Am obţinut, în general, (la Braşov, n.r.) rezultatele la modul realist pe care ni le-am propus. Erau şi aspecte pozitive care trebuia să fie luate în calcul şi nu doar aspectul sancţionator, care a fost singurul prezent în decizia de la Comitetul Executiv", a spus Corlăţean.
Corlăţean a arătat că pragul de 18% la locale a fost stabilit anterior alegerilor, în ceea ce priveşte performanţa organizaţiei din Braşov.
El a precizat că a început restructurarea organizaţiei PSD Braşov, nu doar a Biroului Judeţean, ci şi la nivelul organizaţiilor locale.
El a spus că joi va avea loc Conferinţa extraordinară, unde se va restructura Biroul judeţean, se vor depune mandatele în timpul conferinţei şi, totodată, vor fi organizate alegeri.
"Ştiu că Niţă intenţionează să îşi prezinte candidatura, nu ştiu dacă şi alţi colegi au aceeaşi intenţie. Este firesc şi democratic să fie prezentată şi candidatura lui Niţă", a declarat Corlăţean.
El a arătat că nu crede că sunt atât de multe de reproşat în sine liderului PSD Braşov, Constantin Niţă, cât mai ales anumitor vulnerabilităţi în structurile locale, acolo unde primari PSD, aflaţi la al treilea sau al patrulea mandat, s-au crezut eterni şi nu au făcut o campanie electorală serioasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu