joi, iulie 31, 2008

Primăria Capitalei vrea să cumpere casele monument istoric



Casa memorială Arghezi
Casa memorială Arghezi

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că municipalitatea caută o soluţie pentru a cumpăra casele înscrise pe lista monumentelor istorice de la proprietarii acestora, în cazul în care aceştia doresc să vândă.

Ministerul Culturii a solicitat Primăriei Capitalei, în contextul litigiului privind sediul Uniunii Artiştilor Plastici, să-şi exprime "dreptul de preempţiune" la cumpărarea locuinţelor declarate monument istoric de la proprietarii care vor să le vândă.

În acest sens, municipalitatea caută soluţii pentru a putea cumpăra aceste locuinţe.

Sorin Oprescu a declarat că municipalitatea va face un efort financiar ca aceste clădiri vechi cu valoare istorică pentru Capitală să intre în patrimoniul oraşului.

De asemenea, primarul Capitalei a mai precizat că, pentru a preîntâmpina o eventuală supraevaluare a acestor imobile, va solicita Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România să dispună ca experţii să întocmească rapoarte de evaluare corectă.

În 16 iulie, Uniunea Artiştilor Plastici din România a rămas fără sediul central din strada Nicolae Iorga din Bucureşti, fiind evacuată de către executorii judecătoreşti care au pus în aplicare decizia de retrocedare a clădirii în care a funcţionat uniunea.

Niciun comentariu: