luni, iulie 28, 2008

Rădulescu consideră că Adomniţei şi Preoteasa sunt bătaia de joc a inspectorilor din minister


Profesorul Gheorghe Rădulescu consideră că prin noua metodologie, privind organizarea examenului de Bacalaureat în anul şcolar 2008-2009 pe care MECT a lansat-o în dezbatere publică săptămâna trecută, atât ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, cât şi secretarul de stat, Svetlana Preoteasa, au fost "trădaţi" de inspectori din minister.
The image “http://www.newsin.ro/imageCache/WebSmall/f27a45c4-7e77-4da9-b918-60320b6148a7.jpeg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.newsin.ro/imageCache/WebSmall/c4baaa26-f61d-45ac-ba36-d6c879373930.jpeg” cannot be displayed, because it contains errors.

"Prin această nouă metodologie, de care râdem toţi, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi secretarul de stat, Svetlana Preoteasa, sunt trădaţi de inspectori din minister care şi-au bătut joc de ei. Noua metodologie este o bombă cu ceas pusă celor care vor urma în fruntea ministerului", a declarat pentru AMOS News, Gheorghe Rădulescu.

În opinia lui Rădulescu, noua metodologie este o aiureală totală, întrucât aceasta va schimba forma şi nu fondul examenului de Bacalaureat.

Rădulescu a precizat că în această săptămână lucrează la o metodologie proprie pe care o va face cunoscută la momentul potrivit.

De asemenea, profesorul Gheorghe Rădulescu consideră că politicienii care apar pe diferite posturi TV şi propun diferite forme pentru Bacalaureatul din 2009 dau dovadă de inconştienţă şi încearcă să-şi construiască o imagine în contextul apropierii alegerilor parlamentare.

"Este o aiureală totală. Prin ceea ce fac ei se va schimba forma şi nu fondul examenului de Bacalaureat. Încearcă să îşi construiască o imagine întrucât se apropie alegerile. Sunt nişte inconştienţi", a declarat Rădulescu.

MECT a lansat vineri în dezbatere publică proiectele de metodologii ale examenelor naţionale din anul şcolar 2008-2009

O prevedere importantă a noii metodologii de Bacalaureat completează atribuţiile preşedintelui comisiei de bacalaureat din centrul zonal de evaluare care trebuie să se asigure că membrii comisiei nu fac publice informaţii cu privire la conţinutul lucrărilor scrise evaluate în cadrul centrului respectiv.

Totodată, profesorii evaluatori au ca nouă atribuţie asigurarea confidenţialităţii cu privire la conţinutul lucrărilor scrise care le-au fost repartizate spre evaluare, precum şi obligativitatea de a preda telefoanele mobile pe întreaga perioadă de evaluare. În plus, la evaluarea lucrărilor scrise, profesorii evaluatori nu vor face sublinieri sau menţiuni pe acestea.

Ca noutate, proiectul precizează că, în afară de candidat, pot solicita să vadă lucrarea/ lucrările doar membrii comisiei judeţene de bacalaureat/a municipiului Bucureşti sau ai Comisiei Naţionale de Bacalaureat, în scopul reevaluării acesteia/acestora. Un alt element de noutate este acela că din comisia judeţeană de bacalaureat/a municipiului Bucureşti face parte şi inspectorul şcolar de educaţie fizică şi sport, care răspunde de întreaga organizare şi desfăşurare a probelor practice la educaţie fizică şi sport. (Alina BOGHICEANU - AMOS News)

Niciun comentariu: