marți, iulie 29, 2008

Primul centru de închiriat biciclete în Bucureşti va fi deschis la 1 August


Asociaţia MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank vor deschide, la 1 august primul centru de închirieri biciclete cu un parc velo de 100 de biciclete din Bucureşti. Proiectul este sprijinit de Universitatea Bucureşti.
The image “http://www.comunicatemedia.ro/media/logouri/logomaimultverde_14203.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Tot începând din august, bicicliştii din oraş îşi vor putea putea parca bicicleta în standuri special amenajate la cele mai importante centre universitare din Bucureşti, la Cărtureşti şi la sediile UniCredit.

Folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ pentru deplasarea în oraş este deja o măsură adoptată eficient în foarte multe capitale europene. Din dorinţa de a se ralia la standardele Uniunii Europene, Bucureştiul a păşit de curând pe acelaşi drum: există deja piste speciale pentru biciclete pe multe dintre marile artere bucureştene, iar proiectul va continua.

Programul centrului de inchirieri este de luni pana vineri intre orele 8.00 – 22.00 si sâmbătă si duminică intre orele 10.00 – 22.00.
Standuri de parcare vor fi amplasate la: UniCredit Gheţarilor, Cărturesti Verona, Facultatea de Litere, Facultatea de Drept, Politehnica Electronica (Leu), Politehnica Automatica (Rectorat), ASE Moxa, ASE Agronomie, Copacul de Hârtie (Str. Domniţa Ruxandra 15).

Centrul de închirieri biciclete va fi lansat joi, 31 iulie, printr-un Marş al bicicletelor prin centrul Capitalei. La eveniment va fi prezentată şi istoria bicicletei, prin intermediul unor biciclete de epocă (tandem, monociclu, Lumierre etc.). Circuitul se va opri apoi la Cicloteque (Bd. Kogălniceanu 36-46, lângă Facultatea de Drept), unde se va tăia panglica şi se va susţine o conferinţă de presă. Tricourile purtate şi semnate de către VIP-urile care vor participa la marş vor fi înrămate şi afişate la centru.

Accesul la serviciile Cicloteque se va face doar în baza legitimaţiei de membru; orice persoană de peste 18 ani poate deveni membru Cicloteque. Semnarea legitimaţiei de membru reprezintă acordul solicitantului de a-i fi înregistrate datele personale în baza de date a Cicloteque pentru uzul exclusiv al serviciului, de a respecta termenii şi condiţiile Cicloteque şi prevederile regulamentului de aplicare a Codului Rutier.

Tarife înscriere: 100 RON / an - tarif întreg; 50 RON / an - tarif redus pentru elevi, studenţi sau pensionari; se acordă în baza unui document care să ateste acest lucru (carnet de elev sau student vizat pe anul în curs, talon de pensie).

Un abonat Cicloteque poate împrumuta la un moment dat o singură bicicletă, împreună cu accesoriile aferente: lanţ antifurt, cască de protecţie. Închirierea se poate face cu ora , cu restituire în aceeaşi zi sau cu restituire a II-a zi . In acest caz tarifele sunt urmatoarele: 2 RON/h sau redus, 1 RON/h. Pentru 12 ore tariful este de 10 , respectiv 5 RON. Daca bicicleta este inapoiata a doua zi trebuie sa scoateti din buzunar 200 sau 100 RON.

Dacă bucuresteanul se află în imposibilitatea de a restitui bicicleta înainte de expirarea termenului de închiriere sau doreşte pur şi simplu extinderea acestui termen, abonatul poate solicita telefonic o prelungire, sunând la numărul de telefon al centrului. Membrii pot opera oricâte prelungiri insă intervalul cumulat dintre momentul închirierii şi momentul restituirii nu poate depăşi 72h. (Oana Matei AMOS News)

Niciun comentariu: