luni, iulie 28, 2008

Băsescu cere sesiune extraordinară pentru avizarea urmăririi penale a unor foşti miniştriBăsescu cere sesiune extrordinară pentru avizarea urmăririi penale a unor foşti miniştri (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, luni, conducerii Parlamentului, organizarea unei sesiuni extrordinare pentru avizarea urmăririi penale a unor foşti miniştri şi actuali parlamentari, având în vedere cele menţionate în raportul prezentat în 23 iulie de Comisia Europeană.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Valeriu Turcan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că şeful statului a solicitat, luni, în scris, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului organizarea unei sesiuni extrordionare pentru avizarea cererilor de urmărire penală în cazul unor foşti miniştri şi actuali parlamentari.

Turcan a precizat că în cerere se face referire la cele menţionate de Comisia Europeană în raportul prezentat în 23 iulie, în legtură cu faptul că Parlamentul politizează unele dosare de mare corupţie.

Cererea adresată luni de şeful statului este a doua de acest fel trimisă Legislativului, o solicitare similară fiind transmisă la începutul vacanţei parlamentare.

Niciun comentariu: