miercuri, iulie 30, 2008

Jurnalul personal al lui George Orwell, publicat onlineJurnalul personal al lui George Orwell, publicat online (Imagine: www.bbc.co.uk)
Extrase din jurnalul personal al scriitorului George Orwell vor fi publicate, zilnic, pe un site dedicat autorului unor romane celebre, precum "1984" sau "Ferma animalelor", timp de patru ani, începând cu 9 august.

Potrivit însemnărilor din jurnal, Orwell, autorul unora dintre cele mai importante romane politice, era pasionat de călătorii şi mâncare, informează bbc.co.uk.

Jurnalul, început în 1938, prezintă spectrul celui de-Al Doilea Război Mondial, călătoriile lui Orwell în Maroc, precum şi perioada petrecută în Catalonia, când a luptat în Războiul Civil spaniol.

Notele de jurnal conţin observaţii profunde, dar şi poveşti din viaţa cotidiană sau chiar articole cu reţete de cocteiluri decupate din ziare.

Orwell chiar şi-a făcut două jurnale diferite - unul cu însemnări scrieri politice şi altul cu note din viaţa cotidiană.

De la 9 august - la 70 de ani de la prima însemnare a scriitorului în jurnal -, documentele vor fi făcute publice pe site-ul Orwell Prize (http://www.theorwellprize.co.uk), un premiu instituit în numele său.

Unul dintre jurnalele scriitorului conţine însemnări din perioada în care George Orwell a trăit împreuna cu soţia sa Eileen, în Maroc.

Printre documentele din jurnal se numără fotografii din Maroc, actele de călătorie şi chiar meniurile de pe vasul pe care au călătorit.

Orwell a scris observaţiile politice într-un alt jurnal, pe care l-a început la 7 septembrie 1938.

Niciun comentariu: