miercuri, iulie 30, 2008

Deputaţii sunt chemaţi din vacanţă


Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor va organiza o sesiune extraordinară, pe 13 August, la ora 11.00, în care vor fi analizate dosarele lui Năstase şi Mitrea.

Convocarea acestei sesiuni a fost votată de către cinci dintre cei opt membri ai Biroului Permanent, prezenţi în şedinţa de astăzi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare se află două puncte de dezbatere. Este vorba despre avizarea începerii urmăririi penale pe numele foştilor miniştri parlamentari Adrian Năstase şi Miron Mitrea, precum şi analizarea unui raport privind inundaţiile ce s-au abătut asupra României zilele trecute.

Bogdan Olteanu a atras însă atenţia că preşedintele României, Trian Băsescu, îşi asumă un risc privind convocarea sesiunii extraordinare pe data de 13 August deoarece pentru trimiterea în faţa Justiţşiei a lui Năstase şi Mitrea va fi nevoie de două treimi din voturile deputaţilor. Olteanu a menţionat că în cazul în care sesiunea extraordinară ar fi avut loc după data de 17 August ar fi fost posibil ca Năstase şi Mitrea să poată ajunge în faţa justiţiei, cu voturile a jumătate plus unu din numărul deputaţilor.

După cum se ştie, PD-L a atacat la Curtea Constituţională regulamentul de funcţionare a Camerei Deputaţilor, iar primul termen, în cazul acesta, va avea loc pe data de 17 August.

Tot Olteanu a menţionat că cei trei deputaţi care au votat împotriva convocării unei sesiuni extraordinare au fost nemulţumiţi doar de data la care va fi organizată această sesiune, 13 August.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a reunit astăzi în şedinţă pentru a decide dacă va da curs cererii preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unei sesiuni extraordinare strict pentru avizarea urmăririi penale a lui Năstase şi Mitrea.

Surse din Parlament susţin că în zilele următoare ar putea să fie convocat şi un Birou Permanent şi la Senat pentru a se stabili dacă este necesară convocarea unei sesiuni extraordinare în care să fie dezbătute dosarele unor senatori cu probleme în justiţie. (Cosmin Buhuş - AMOS News)

Niciun comentariu: