miercuri, iulie 30, 2008

Lucrări de Gheorghe Petraşcu şi Jean Cheller, în licitaţie la Goldart



Gheorghe Petraşcu  (1872 - 1949) -
Casa de licitaţie Goldart scoate la vânzare, duminică, o serie de lucrări de artă veche şi contemporană, printre care se numără şi un tablou realizat în ulei pe pânză de Gheorghe Petraşcu, precum şi un ulei pe carton semnat de Jean Cheller.

Potrivit casei de licitaţie, în cadrul sesiunii de duminică, colecţionarii vor putea cumpăra şi o pânză de Mircea Ciobanu, dar şi o lucrare ce înfăţişează un portret de femeie, aparţinând şcolii de pictură austriece, din prima jumătate a secolului al XIX-lea, precum şi tablouri ale şcolii maghiare.

De asemenea, vor mai fi scoase la vânzare picturi semnate de Gheorghe Teodorescu Romanaţi, Iosif Rosenblut, Sorin Ionescu, Anatol Vulpe, Dem Iordache, Gheorghe Ionescu Sin, precum şi lucrări de grafică ale artiştilor Rodica Maniu, Jean Alexandru Steriadi, Eustatiu Stoenescu, Ion Pacea, Paul Molda şi Emilian Lăzărescu.

Iubitorii de carte vor putea să-şi completeze colecţiile cu volume de artă, de arhitectură, manuscrise ale poetului Dan Barbilian.

Va mai fi disponibilă şi o ediţie Perpessicius, din 1939 a "Operelor" lui Mihai Eminescu.

Licitaţia va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară, cu începere de la ora 11.00.

Expoziţia cu lucrările din licitaţie va fi deschisă publicului în aceeaşi sală, vineri, între orele 14.00-19.00, şi sâmbătă, între orele 10.00-19.00.

Niciun comentariu: