luni, iulie 28, 2008

AVAS va prezenta Guvernului proiectul de HG privind Compania Naţională Energetică


Conducerea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) îşi propune să supună aprobării Guvernului, în şedinţa de săptămâna viitoare, proiectul de HG privind Compania Naţională Energetică, pentru a demara de urgenţă procedura de formare a acesteia, a anunţat Autoritatea.
The image “http://www.avas.gov.ro/images/sigla-avas.gif” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.avas.gov.ro/images/sediu_avas.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Potrivit unui comunicat al AVAS, conducerea Autorităţii s-a întâlnit joi, 24 iulie, cu reprezentanţii Federaţiei Patronale Energetice care prin reprezentanţii săi a susţinut grăbirea formării Companiei Naţionale Energetice - CNE, ca o soluţie viabilă pentru consolidarea competitivităţii sectorului energetic, în contextul dezvoltării permanente a pieţii din domeniu.

Conform studiilor comandate de AVAS, principalele avantaje oferite de înfiinţarea CNE sunt: compania de stat va acţiona ca o contrapondere la lipsa de competitivitate remarcată între companiile private din domeniul energetic, în special în sectorul de furnizare şi distribuţie, un control mult mai bun al costurilor, rezultat din avantajele integrării pe verticală, creşterea procentului de tranzacţionare pe OPCOM - operatorul pieţei de energie electrică din România - la circa 30% (o creşterea cu aproximativ 7 - 8 procente) şi un rating de companie ridicat, ce va permite contractarea de credite în condiţii avantajoase pentru retehnologizare şi investiţii green-field. (Marian Pârvulescu - AMOS News)

Niciun comentariu: