miercuri, iulie 30, 2008

"Hymnus" participă la Festivalul Internaţional de Teatru-Acţiune de la Grenoble


Spectacolul "Hymnus", în regia lui Radu Dinulescu, care a câştigat, în 2007, Coup de Coeur de la Presse la Avignon Off, participă la Festivalul Internaţional de Teatru-Acţiune (FITA), care are loc la Grenoble, între 8 şi 30 noiembrie.

"Hymnus" va fi prezent la festivalul de la Grenoble alături de spectacole precum "Attitude Clando", o coproducţie a Festivalului din Avignon şi a companiei Les Bruits de la Rue (Congo Brazzaville), "Ai confini tra le nazioni/ Aux frontières des nations", coproducţie Italia/Belgia, şi "Dans 5 minutes, il va pleuvoir" (Franţa).

Spectacolul "Hymnus" este realizat după textul lui György Schwajda - unul dintre cei mai cunoscuţi autori de comedie contemporani din Ungaria - şi prezintă un cuplu marginal - el, alcoolic, ea, uşoară de minte - la marginea societăţii. În acel moment, vecinii, televiziunea, crucea roşie... vor să îi "ajute", dar aceştia, cu cât sunt mai mult ajutaţi, cu atât mai mult se scufundă.

O comedie sceptică într-o ambianţă "euro-septică".

În spectacol joacă Victoria Cociaş, Claudiu Bleonţ, Liliana Lupan, Cristi Gheorghe, Gabi Velicu, Aurel Batca, Vasila Dănilă.

"Hymnus" este o coproducţie Teatrul "Fani Tardini" din Galaţi şi Casa de Cultură din Arad, care coordonează proiectul Thespis-teatru francofon.

Deoarece a câştigat Coup de Coeur de la Presse în 2007, spectacolul Teatrului "Fani Tardini" a fost invitat şi la ediţia de anul acesta a Festivalului Avignon Off.

La Off 2008, premiul Coup de Coeur de la Presse a revenit lui Radu Afrim, pentru spectacolul "Mansarde à Paris/ Les détours Cioran", după un text de Matei Vişniec, produs de Kulturfabrik ASBL (Luxemburg).

Niciun comentariu: