marți, iulie 29, 2008

Tăriceanu: Obiectivul PNL este câştigarea alegerilor



Tăriceanu: Obiectivul PNL este câştigarea alegerilor (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PNL le-a spus, marţi, membrilor Delegaţiei Permanente a partidului, că obiectivul liberalilor pentru perioada următoare este câştigarea alegerilor parlamentare şi a enumerat şapte priorităţi guvernamentale pentru următorul mandat.

"Alegerea unui nou Parlament va degaja un nou Executiv, care va trebuie să ducă la îndeplinire programele politice ale partidului care va câştiga alegerile. Obiectivul nostru, fără îndoială, vreau să cred că nu este decât unul singur - câştigarea alegerilor parlamentare. Cred că, după patru ani de guvernare, avem o şansă extraordinară pentru viitor şi vreau să ne stabilim obiective mai ambiţioase decât până acum", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la începutul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL, care se desfăşoară la Casa Dante din Capitală.

El a susţinut că, dacă viitorul Guvern va fi format tot din liberali, va trebui să-şi propună transformarea României în a şaptea putere din Uniunea Europeană.

"România este a şaptea ţară la nivel european în termeni de populaţie şi suprafaţă. Cred că nu este prea mult dacă ne-am propune ca România să devină a şaptea ţară ca pondere în UE, în acord cu potenţialul ei. Acesta este obiectivul pe care cred că noi, liberalii, ar trebui să ni-l fixăm pentru următorul mandat. Cred că trebuie să ieşim din logica de până acum, care a fost o logică a modestiei", a mai arătat preşedintele liberal.

El a enumerat şapte priorităţi ale viitorului Guvern, dacă formaţiunea politică pe care o conduce va câştiga alegerile, susţinând că România are un potenţial imens de creştere economică. Aceste obiective reprezintă, în opinia lui Tăriceanu, necesităţi pentru continuarea creşterii economice a României.

Prima dintre aceste priorităţi este dezvoltarea infrastructurii, prin alocarea a 6% din PIB acestui domeniu. Urmează educaţia, întărirea statului de drept, combaterea corupţiei, pensionarii, vizibilitatea României pe plan european şi internaţional şi protecţia mediului.

Referindu-se la problema pensionarilor, Tăriceanu a precizat că punctul de pensie va fi majorat de la 1 noiembrie 2008, de la 37,5% din venitul mediu la 45% din venitul mediu.

La final, Tăriceanu a ţinut să menţioneze că liberalii nu se află în "competiţie de populism şi demagogie" cu nimeni.

"Nu mă interesează ce propuneri are PSD, ce propunere are PDL, care sunt în concurs de populisme", a mai spus Tăriceanu, cerându-l membrilor comisiei PNL de elaborare a programului de guvernare să nu facă promisiuni fără suport şi să scoată "cifre din burtă".

Niciun comentariu: