joi, iulie 31, 2008

PRM visează la o alianţă cu PNG


Partidul România Mare (PRM) doreşte să candideze, la alegerile legislative din acest an, într-o alianţă cu Partidul Noua Generaţie (PNG), condus de George Becali. Cu toate acestea, până în prezent, PNG nu a purtat nicio discuţie cu PRM, deoarece formaţiunea condusă de George Becali intenţionează să formeze o coaliţie post-electorală cu PD-L.

O alianţă PRM-PNG ar putea fi singura şansă ca formaţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor să acceadă în Parlament. Liderii PRM au lansat deja o invitaţie, către PNG, pentru formarea unei alianţe, însă cu toate acestea, partidul lui Becali nu a oferit niciun răspus. Vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş a afirmat că, în cazul în care nu va fi posibilă o alianţă, PRM va merge singur la scrutinul din toamna acestui an.

"Domnul preşedinte Vadim s-a pronunţat, ieri, deschis şi a reiterat că noi am fost şi suntem deschişi convorbirilor pentru alianţe. Dar o alianţă PRM-PNG nu este singura soluţie de a accede în Parlament. Mai avem şi soluţia de a merge, la alegeri, pe propriile noastre forţe şi pe propriile noastre liste", a afirmat, pentru AMOS News, Lucian Bolcaş.

Pe de altă parte, surse din conducerea PD-L susţin că, şi acest partid îşi doreşte o colaborare cu PNG, însă numai după alegeri şi în cazul în care PNG va accede în Parlament. Unul dintre vicepreşedinţii PD-L susţin, că democrat-liberalii analizează deja oportunitatea formării oricărei alianţe, pentru a-şi asigura o majoritate. Tot surse din PD-L mai susţin că PNG s-a declarat deschis unei colaborări post electorale, în condiţiile în care o astfel de colaborare există deja în Consiliul General al Capitalei. (Cosmin Buhuş - AMOS News)

Niciun comentariu: