marți, iulie 29, 2008

Bogdan Olteanu apreciază că parlamentarii trebuie să discute solicitarea şefului statului privind dosarele miniştrilor


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că a convocat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru miercuri, cu începere de la ora 13,00, pentru a discuta avizarea începerii urmăririi penale formulate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie faţă de unele persoane, foşti miniştri şi actuali parlamentari.

Bogdan Olteanu a specificat că dacă nu va exista susţinere pentru convocarea unei sesiuni, va trimite solicitarea preşedintelui, direct parlamentarilor.

"Date fiind constatările din raportul de ţară mai mult ca sigur, este foarte important ca Parlamentul să se pronunţe pe această cerere. Sigur, ştiţi foarte bine, sesiunea extraordinară va putea să se întrunească şi să adopte o decizie în măsura în care parlamentarii vor veni la vot. Este adevărat, crivăţul din Noiembrie, crivăţul electoral se apropie şi în aceste condiţii, probabil, că prezenţa va fi ceva mai mare ştiind că alegătorii vor fi cu ochii pe parlamentari", a punctat preşedintele camerei Deputaţilor.

Şeful statului, Traian Băsescu, a adresat luni, o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a celor două Camere ale Parlamentului României, în prima decadă a lunii August.

Motivul acestei convocări este avizarea solicitărilor de începere a urmăririi penale formulate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie faţă de unele persoane, foşti miniştri şi actuali parlamentari.

Camera Deputaţilor va oferi, miercuri, un răspuns solicitării preşedintelui, Traian Băsescu. (Claudia Dumbravă - AMOS Newes)

Niciun comentariu: