miercuri, iulie 30, 2008

PSD nu renunţă la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului


Deputatul social-democrat Iulian Iancu a reiterat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD va depune moţiunea de cenzură anunţată încă de săptămâna trecută împotriva Executivului în cazul în care, în şedinţa de Guvern, AVAS nu va renunţa la crearea unei companii energetice care să aibă cea mai ieftină energie şi să dispună discreţionar de aceasta.

"Apariţia unei astfel de companii afectează toate celelalte companii din sectorul producerii de energie. Ea comasează cea mai ieftină energie din România, adică 80 la sută din puterea instalată şi din piaţa de energie. Se crează un "competitor", o companie dominantă în piaţă generând falimentul celorlalte companii care furnizează energia termică", a precizat Iancu.

Mai mult, Iancu avertizează faptul că hotărârea de Guvern este neconstituţională în conformitate cu articolul 108 din Constituţia României care arată că orice hotărâre dată de Executiv trebuie să aibă un temei legal.

De asemenea, Iancu a spus că prin această decizie AVAS împiedică agenţii economici în activitate lor curentă iar faptul că în ultimele trei luni de manadat revendică "un campion energetic" ar putea fi vorba de presiuni asupra Guvernului.

În continuare, Iancu a spus că are informaţii potrivit cărora Ministerul Finanţelor nu ar dori înfiinţarea unei astfel de companii.

"Sperăm ca băieţii deştepţi din MEF să îi învingă pe băieţii deştepţi din energie, fiindcă avem informaţii potrivit cărora MEF nu ar dori înfiinţarea unei astfel de companii. Din informaţiile mele nici MJ nu este de acord. Dar nu se ştie dacă nu cumva li se va pune la tâmplă şi vor semna chiar în şedinţa de azi (miercuri -n.r.)", a mai spus Iancu. (Alina BOGHICEANU - AMOS News)

Niciun comentariu: