luni, iulie 28, 2008

Cătălina Buzoianu prezintă "Cântarea Cântărilor", în Franţa



Cătălina Buzoianu prezintă
Spectacolul "Cântarea Cântărilor, versiunea rock" , o coproducţie româno-franceză în regia Cătălinei Buzoianu, va avea o reprezentaţie pe 2 august, la Château de Lourmarin (regiunea Provence-Alpes-Côte d'Azur), informează site-ul oficial al Institutului Cultural Român (ICR) din Paris.

Spectacolul "Le Cantique des Cantiques Version Rock", realizat de Château de Lourmarin împreună cu Asociaţia Mnémosyne, este o creaţie contemporană, ce reuneşte muzica şi teatrul, plecând de la textul biblic "Cântarea Cântărilor".

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, "regia modernă a spectacolului pune în evidenţă caracterul paradoxal al textului biblic: lupta dintre material şi spiritual, dintre carne şi spirit, dintre atracţia pentru sublim şi cea pentru terestru".

Regizoarea spectacolului, Cătălina Buzoianu, este cunoscută publicului francez pentru spectacolele sale după texte de Pirandello, Strindberg, Panait Istrati, care au avut loc la teatrele Toursky şi Gyptis şi, mai ales, pentru premiera mondială a spectacolului după "Le premier homme" de Albert Camus, prezentată la Château de Lourmarin.

Din distribuţie fac parte Filip Ristovski Risio şi Ilinca Marche.

Scenografia spectacolului este realizată de Delia Tancău, iar coregrafia este semnată de Mălina Andrei. Spectacolul se desfăşoară pe muzică de Sylvain Gouvernaire şi Iris.

"Le Cantique des Cantiques Version Rock" nu este singurul spectacol prezentat de Cătălina Buzoianu în Franţa.

"Visul", o adaptare pentru scenă a regizoarei după texte de Mircea Cărtărescu, va avea două reprezentaţii la Teatrul Toursky din Marsilia, în perioada 15-25 octombrie, în cadrul proiectului "Visul mediteranean".

Niciun comentariu: