joi, iulie 31, 2008

C.V.Tudor: Funar şi Bolcaş au "mandat nelimitat" pentru a negocia alianţe cu alte partide



C.V. Tudor: Funar şi Bolcaş au
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, miercuri, după şedinţa Comitetului Director al partidului, că a dat "mandat nelimitat" de a negocia alianţe cu alte partide secretarului general, Gheorghe Funar, şi vicepreşedintelui executiv, Lucian Bolcaş.

Vadim Tudor a menţionat că exclude varianta fuziunii prin absorbţie, o alianţă cu UDMR, dar şi o alianţă electorală, care ar presupune un prag electoral mai mare de cinci la sută.

"În afară de fuziune prin absorbţie şi de UDMR, discutăm cu toate partidele", a afirmat el, după încheierea şedinţei Comitetului Director al partidului.

"Când am spus nelimitat înseamnă toate posibilităţile", a adăugat liderul PRM.

Întrebat dacă PRM va opta pentru o alianţă politică sau pentru una electorală, Vadim a spus că varianta de alianţă electorală este exclusă din cauza pragului de 8 la sută, care e "mai riscant".

"În condiţiile legii, cu cinci la sută pragul minim putem vorbi", a arătat Vadim Tudor, care a lăsat să se înţeleagă că ar opta pentru o alianţă preelectorală, nu pe liste comune.

Vadim Tudor a spus că o decizie finală va fi luată în funcţie de sistemul de vor care va fi folosit la alegerile parlamentare, sistemul de vot pe liste sau vot uninominal. "Datele problemei se vor schimba dacă este vot uninominal", a subliniat Vadim Tudor.

Liderul PRM a spus că atât Gheorghe Funar cât şi Lucian Bolcaş au primit la începutul acestei săptămâni mai multe propuneri de colaborare din partea altor partide, refuzând însă să facă precizări despre ce formaţiuni politice este este vorba.

"Suntem în fază exploratorie şi nu dăm nume", a spus el.

Potrivit liderului PRM, în şedinţa Comitetului Director, Funar i-a cerut permisiunea să discute cu partidele care l-au contactat.

Întrebat dacă PRM ia în considerare realizarea unei alianţe în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă, Vadim a răspuns afirmativ. "Luăm în considerare multe variante ca să nu fim pe placul nemernicilor care vor să rămână România fără sistem imunitar. Luăm în calcul orice, mai puţin dispariţia noastră ca partid", a afirmat el, adăugând că "România Mare e un brend care deranjează pe mulţi".

"Suntem deschişi tuturor dialogurilor", "noi colaborăm cu toată lumea", a mai spus Vadim Tudor, care a adăugat că va face un "cartel elctoral, patriotic şi justiţiar, care, în noiembrie sau decembrie, va spulbera multe planuri".

El a spus că în PRM nu există "un numitor comun" în privinţa politicii de alianţe care trebuie să fie urmată de acest partid.

Vadim Tudor a exemplificat, în ceea ce priveşte politica de alianţe, cu faptul că a fost contactat de preşedintele filialei Bucureşti a Uniunii Vatra Românească, Ion Coja, care vrea să se alăture PRM împreună cu filiala pe care o conduce.

Niciun comentariu: