În România, mai mult de jumătate dintre organizaţiile non-guvernametale înscrise oficial sunt şi active. Este vorba despre 17.000 de ONG-uri care oferă 160.000 de locuri de muncă şi se bazează în principal pe voluntariat.
Reporter: Într-o conferinţă despre mediul societăţii civile din România, Sandra Pralong, preşedintele Fundaţiei Synergetica, care a analizat mediul asociativ din România, a precizat că în 2005 existau înregistrate 43.000 de asociaţii, însă doar 17.000 dintre ele erau active.
Asociaţiile româneşti sunt mult mai sărace decât am crede. Percepţia este că au fost create cu fonduri străine şi că rulează mulţi bani, insă aproape jumătate din ONG-uri beneficiază de un buget anul de mai puţin de 1.000 de dolari,crede Pralong. Părerile sunt însă împărţite între specialiştii români. Ion Olteanu, coordonator de proiecte de la centru de asistenţă pentru ONG-uri, consideră că nu sunt deloc sărace. Asociaţiile cu un astfel de buget îşi pot pune în aplicare proiectele. La rândul său, Ion Olteanu, a spus că în România există aproape 650.000 de voluntari, 160.000 de persoane salariate în acest domeniu, iar 48% dintre asociaţii lucrează doar cu voluntari.
(Prin Monitoring Media: Europa FM, Ora: 16:00)
2 comentarii:
17.000 din 43.000 este un-procent de 39,5%. Deci corecta ar fi fost exprimarea "... mult mai putin de jumatate dintre organizatiile ONG inscrise oficial sunt active". Sintagma "mai mult putin de jumatate" este si gresita gramatical, si induce in eroare.Dar unde s-a publicat pe net raportul d-nei Pralong, pentru a se putea judeca eficienta acestor ONG-uri active, comparativ si cu cea din alte tari.
Titlul şi conţinutul nu-mi aparţin.
:)
Scrie jos de unde e preluată ştirea.
Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre Fundaţia Synergetica, vă recomand adresele:
http://synergetica.blogspot.com/
http://www.synergetica.ro/
sau puteţi cere informaţii pe adresa/telefon:
sandra_pralong@yahoo.com
021-313.97.79
Trimiteți un comentariu