duminică, iulie 20, 2008

Tinerii PD-L sunt aliatii celei mai puternice organizatii politice de tineret din Europa


Europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi, presedinte al tineretului PD-L si presedintele ONNED, George Papadimitriou, au pus astazi la Olympia, în Grecia, bazele unui protocol de colaborare între cele doua formatiuni. ONNED reprezinta tineretul Partidului Noua Democratie din Grecia, cea mai mare organizatie politica de tineret din Europa.

Monica Iacob-Ridzi a participat la Scoala de vara a acestei formatiuni care a avut loc între 18 si 20 iulie. Cu aceasta ocazie, presedintele OTPDL s-a întâlnit si cu primul ministru grec Kostas Karamanlis, prezent la eveniment, cu care a avut o scurta discutie despre cooperarea partidelor din familia populara europeana.

"Tinerii români si cei greci au foarte multe lucruri în comun si multe din problemele cu care se confrunta sunt asemanatoare. Sper ca prin acest protocol de colaborare sa punem bazele unui program comun de solutii politice pentru rezolvarea problemelor de interes pentru tineri,
cum sunt accesul la burse de studiu, începerea unei cariere sau întemeierea unei familii", a declarat Monica Iacob - Ridzi.

ONNED este, la ora actuala, cea mai mare organizatie de tineret din Europa, cu 105.000 de membri activi si o forta importanta în cadrul YEPP - Tineretul Partidului Popular European - al carui presedinte provine din ONNED. OTPDL se afla în curs de afiliere la YEPP, procedura începuta în luna martie a acestui an. În prezent, OTPDL are statut de invitat permanent, urmând ca în curând sa devina membru observator al acestei organizatii.

Biroul de presa
al Partidului Democrat Liberal

Niciun comentariu: