"Demisia ca gest de asumare este definitivă în opinia mea şi vă pot spune, în premieră, că, dacă nu voi reuşi să intru în Parlament candidând la Bucureşti, îmi voi da demisia din funcţia de secretar executiv, considerând că nu pot aduce voturi suficiente partidului", afirmă Udrea.
În acelaşi interviu, ea precizează că are respect pentru ceea ce reprezintă demisia
Elena Udrea: După cazul "Telefonul", apropiaţi ai lui Tăriceanu au propus să mă ajute să revin la Cotroceni
"Am demisionat o dată în cariera politică, din funcţia de şef al Cancelariei şi nu am încercat să mă întorc chiar dacă unii apropiaţi ai domnului Călin Popescu Tăriceanu îmi propuneau să corecteze «nedreptatea care mi se făcuse» şi să mă întorc la Cotroceni", susţine Udrea.
Întrebată cine i-a făcut o asemenea propunere şi cum ar fi reuşit să o ajute, Elena Udrea a refuzat să dea nume.
"Nu pot să vă dau nume acum. Propunerea venise imediat după ce vorbisem public despre telefonul dat de domnul Tăriceanu procurorului general în favoarea domnului Patriciu. Probabil că aşa cum reuşiseră să creeze un mare scandal în jurul meu, ceea ce m-a determinat să demisionez, la fel ar fi construit o altă imagine, care să facă normală revenirea mea la Cotroceni. Nu ştiu exact, deoarece nu am fost interesată de propunere", a declarat fostul consilier la Cotroceni.
La sfârşitul lui octombrie 2005, Elena Udrea, care demisionase de curând din postul de consilier de stat la Cotroceni, a afirmat, într-o emisiune televizată, că grupul de interese format din oamenii de afaceri Dinu Patriciu, Peter Imre şi ziaristul Sorin Roşca Stănescu se află în spatele campaniei de presă care a dus la demisia sa. Ea a susţinut că această campanie a fost o reacţie la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la grupurile de interese din jurul Guvernului.
Fostul consilier de la Cotroceni l-a atacat atunci pe premierul Tăriceanu, amintind de relaţia de afaceri şi de prietenie dintre acesta şi Dinu Patriciu.
"L-a întrebat cineva pe Tăriceanu dacă a sunat la Parchet în ziua arestării lui Patriciu pentru a interveni în favoarea prietenului său?", s-a întrebat Udrea.
Ulterior, şeful Biroului de presă al Ministerului Public a afirmat că premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a sunat pe procurorul general al României, Ilie Botoş, în ziua în care a fost citat la Parchet şi apoi reţinut preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu.
De asemenea a precizat că premierul l-a întrebat pe Botoş ce acuzaţii îi sunt aduse lui Patriciu.
Şeful Biroul de presă al Ministerului Public a precizat atunci că procurorul general Ilie Botoş i-a comunicat primului-ministru faptul că doar procurorul de caz cunoaşte exact acuzaţiile pe care i le aduce lui Dinu Patriciu, anchetatorul fiind cel care instrumentează direct dosarul.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Oana Marinescu, a afirmat apoi că premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a făcut nici o intervenţie pe lângă procurorul general Ilie Botoş în cazul Dinu Patriciu şi că şeful Guvernului i-a telefonat lui Botoş pentru a se informa şi a cere să fie aplicată legea.
Udrea: Nu sunt pentru găşti şi grupuri în partide, prefer să funcţionăm după principii
Ea s-a referit la faptul că la filiala Constanţa am aplicat o decizie a BPN de reorganizare a filialei.
"Vă pot spune că mă mândresc că am reuşit acest lucru într-o oră şi jumătate, ţinând cont că acolo problemele existau de ani de zile", declară Udrea.
Ea relatează că o experienţă asemănătoare a avut şi la Argeş în toamna trecută, când, după alegeri, "filiala s-a reformat prin demisiile tuturor celor care erau în conducere".
"Astfel de măsuri le poţi lua mai uşor atunci când eşti mai nou în partid, pentru că nu te leagă prietenii de cei care trebuie să-şi asume eşecul. De aceea eu nu sunt pentru găşti şi grupuri în partide. Prefer să funcţionăm după principii pe care sunt de acord să-mi fie aplicate mai întâi mie", conchide secretarul executiv al PDL.
2 comentarii:
Doamneee!!! Păi această Oliver Cromwell a Norvegiei ar trebui să demisioneze înainte de a intra în Parlament! Că e prea deşteaptă pentru noi, românii...
:)
Trimiteți un comentariu