Comunicat de presa | |
(Bruxelles, 11 iulie 2008)
Cetatenii Uniunii Europene trebuie sa aiba prioritate pe piata muncii comunitare - Marian-Jean Marinescu, vicepresedintele PPE-DE (PDL, RO)
"Nu este normal ca migratia economica din tari terte sa devanseze libera circulatie între state din interiorul Uniunii", a sustinut Marian-Jean Marinescu în cadrul unei declaratii cu ocazia prezentarii la Parlamentul European din Strasburg a programului semestrial al presedintiei franceze care, de la 1 iulie, se afla la conducerea Consiliului Uniunii Europene.
Vicepresedintele PPE-DE, Marian-Jean Marinescu, a felicitat presedintia franceza pentru programul extrem de ambitos pe care Nicholas Sarkozy l-a prezentat ieri la sesiunea plenara a Parlamentului European si a precizat ca Pactul pentru imigratie este o prioritate absolut necesara pentru a diminua imigratia ilegala si a construi o politica comuna pentru imigratia legala.
"Subliniez însa un aspect pe care trebuie sa îl aveti în vedere înainte de demararea actiunilor propuse: Pactul pentru imigratie trebuie sa cuprinda o serie de masuri care sa tina cont de restrictiile pe piata muncii europene impuse lucratorilor din unele noi state membre. Nu este normal ca migratia economica din tari terte sa devanseze libera circulatie între state din interiorul Uniunii", a adaugat europarlamentarul român.
Marian-Jean Marinescu a reamintit ca exista State Membre care au în vigoare dispozitii tranzitorii care reglementeaza accesul la piata muncii pentru lucratorii din UE si ca, odata cu aplicarea politicii migratiei legale, exista riscul defavorizarii cetatenilor europeni fata de cei ai statelor terte.
Franta a facut primul pas în aceasta directie pe 1 iulie, când si-a deschis piata muncii pentru cetatenii statelor care au aderat în 2004. "Sper ca România si Bulgaria sa beneficieze de acelasi tratament cât mai repede si incurajez celelalte State Membre sa urmeze exemplul Frantei", a încheiat vicepresedintele popularilor europeni.
Biroul de presa
al Partidului Democrat Liberal
Comunicat de presa | |
(Bruxelles, 11 iulie 2008)
"Este absolut necesar ca procesul extinderii Uniunii Europene sa continue pentru tarile din Balcanii de Vest si Republica Moldova", Marian Jean Marinescu, vicepresedinte PPE-DE (PDL, RO)
"Strategia viitoare de extindere a UE trebuie sa se bazeze pe experienta acumulata pâna acum si pe situatia politica si economica actuala. Extinderile anterioare au adus beneficii atât Uniunii în ansamblu cât si tarilor care au aderat", considera Marian Jean Marinescu. "Exista argumente pentru continuarea extinderii. Cred ca ar fi în detrimentul Uniunii Europene ca state precum cele din Balcani sau Republica Moldova sa ramâna în afara."
"Avem nevoie de state vecine care sa dezvolte democratii puternice, economii de piata functionale si statul de drept. În acest moment, politica de vecinatate se concretizeaza în pacte de cooperare sau de asociere care deruleaza activitati similare celor dintr-un proces de negociere, dar la un nivel mult mai putin consistent. Cred ca aceste acorduri ar trebui sa cuprinda si sa aplice proceduri identice celor din capitolele de negociere. Sunt convins ca tarile care doresc cu adevarat sa faca parte din UE, ar accepta aceste conditii chiar în cazul în care nu au semnat un acord prealabil de tara candidata, iar beneficiile ar fi foarte mari de ambele parti. Astfel, momentul extinderii va gasi tarile într-o pozitie care sa le permita o integrare rapida", sustine eurodeputatul român.
"Pentru a consolida UE si a ajunge la momentul unei noi extinderi, exista o conditie obligatorie: reformarea institutiilor europene. De aceea, ratificarea Tratatului de la Lisabona este o necesitate care trebuie înteleasa si îndeplinita de toate Statele Membre", a concluzionat Marian Jean Marinescu.
Biroul de presa
Comunicat de presa | |
(11 iulie 2008)
Raportul prezentat de dl Oprescu este o reproducere a raportului Curtii de Conturi la care am raspuns înca din data de 16 mai a.c.
Ceea ce a prezentat astazi domnul primar general Sorin Oprescu ca fiind un raport al echipei domniei sale la 20 de zile de la preluarea mandatului - si ma refer aici nu la starea descriptiva a cladirii Primariei Municipiului Bucuresti - reprezinta extrase din Raportul Curtii de Conturi facut public în luna mai 2008.
Mentionez faptul ca pe site-ul www.pmb.ro, la sectiunea Comunicate de presa, data 16 mai, se afla deja postat, evident înca de la acea data, pozitia Primariei Municipiului Bucuresti fata de acest raport.
La adresa Primarului General se retinea faptul ca a semnat contractul de achizitie a unui teren în comuna Mihailesti pentru Administratia de Supraveghere a Animalelor si ca, în calitate de ordonator principal de credite nu a urmarit calcularea si virarea contributiei de asigurari sociale aferente indemnizatiei consilierilor generali. Am spus, de asemenea, la momentul respectiv ca, în functie de sentinta instantei judecatoresti, Primarul General va actiona în sensul punerii în aplicare a acesteia, astfel încât bugetul Municipiului Bucuresti sa nu sufere niciun prejudiciu, tinând cont de faptul ca raspunderea este individuala.
Din punctul de vedere al Primariei Municipiului Bucuresti, nu s-a facut nicio plata în mod nejustificat sau nelegal, asa cum apreciaza echipa de control a Curtii de Conturi.
Controlul Curtii de Conturi a fost efectuat de Directia de Control Financiar ulterior, în perioada 15 februarie - 15 aprilie 2008, ca urmare a hotarârii Senatului României nr. 54/2007 si a verificarii anuale a contului de executie si a bilantului contabil.
În urma controlului, Curtea de Conturi a dispus sesizarea Tribunalului Bucuresti pentru stabilirea raspunderii civile delictuale si a obligarii la plata catre PMB a unor sume considerate ca fiind prejudiciu la bugetul Municipalitatii.
Adriean VIDEANU
Prim-vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu