sâmbătă, ianuarie 19, 2008

Ce ascunde pisica?


În ultimul timp Partidul Conservator pare a micşora turaţia motoarelor. Probabil că se aşteaptă reaşezarea organizaţiei şi deci nimeni nu vrea să calce greşit tocmai acum.
În această linişte aparentă, iată că domul Marius Marinescu strigă faptul că bucureştenii sunt pagubiţi în operaţia de schimbul de terenuri Primărie - Constanda “Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iniţiată de Adriean Videanu, privind schimbul de terenuri în favoarea lui Constanda, reprezintă apogeul hoţiilor de la Primăria Capitalei”, este de părere vicepreşedintele conservator.
Senatorul semnalează adoptarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, un act care “îngroapă abuzul fostului Primar General” din 2003. Mai exact, domnul Mariu Marinescu se referă la acordul a două dispoziţii de primar care nu obţinuseră în prealabil acordul Consiliului General care, în acea vreme, era domninat din adversari ai lui Traian Băsescu.
Domnul Marius Marinescu a mai precizat ca “o suprafaţa din parcul Bordei, mai precis 5.000 de metri pătraţi, a rămas în proprietatea unor ucraineni misterioşi, care au “cumpărat ” acest teren de la Constanda. Voi iniţia, împreuna cu colegii parlamentari conservatori, în procedura de urgenţă, o lege de expropriere a acestor indivizi de cei 5.000 de metri pătraţi din Parcul Bordei”.
Oricum s-ar întoarce această problemă, bucureştenii sunt păgubiţi.
“Locuitorii Capitalei vor fi prejudiciaţi considerabil pentru ca, în afara terenului de 28.000 de metri pătraţi, vor intra în posesia lui Constanda cele 18 vile şi 3 blocuri din Satul Francez contra sumei de circa 7 milioane de euro la valoarea lor contabilă. La valoarea lor de piaţa clădirile sunt estimate la câteva zeci de milioane de euro”, a declarat parlamentarul conservator.
Ce pot să zic, aştept iniţiativa Partidului Conservator care să ocrotească bucureştenii de ferocitatea oamenilor de afaceri.
Primăria Municipiului Bucureşti va face demersurile necesare pentru ca zona Bordei să intre în domeniul public al statului, urmând ca pe acel teren să fie amenajat un parc de calitate şi cu sistem de irigare a peluzelor.
Apreciez declaraţiile primarului sectorului 1 cu privire la interesul pentru zona Bordei ca fiind de natură politică şi, în continuare, demagogice, în încercarea de a obţine capital electoral mizând pe un scandal, ca şi în cazul REBU. Primarul sectorului 1 a generat dezordine în întreg domeniul salubrizării comunităţilor locale, determinând Guvernul să modifice prin ordonanţă de urgenţă o lege, doar pentru a-şi promova interesele legate de firma de salubritate căreia încearcă să-i acorde un contract pentru 25 de ani. De această dată, ţinta este zona Bordei. (Comunicat de presă din partea Primăriei Capitalei)

Niciun comentariu: