sâmbătă, ianuarie 19, 2008

Fiinţe politice


Gigi Becali, şeful PNG a inventat războinicii lumini. Toţi au râs atunci de el. Iată însă că şi fraţii de suferinţă, cei de la Dinamo, au ajuns spartani, căţei spartani. Astăzi, deşi ziua nu avea nimic spectaculos în începuturile ei, a apărut domnul Lodovic Orban care a imaginat o lume reală din Stăpânul Inelelor şi colegii politici l-au ascultat cu atenţie. Chiar când spuneam că la domnul Orban ar putea fi justificat, poate a făcut buba la cap de când cu accidentul care nu a fost accident şi cu victima care nu a fost victimă şi începeam să înţeleg reacţia sa confuză de om beat şi telefonul la adresa lui Turcescu, iată că şi domnul Mircea Geoană se joacă cu Prinţesa Războinică Zina, pardon Xena, şi colega ei prinţesa amazoanelor.
Domnule Geoană hai să vă spun şi eu o chestie înteresantă. Xena, The Warrior Princess, este jucată de LUCY LAWLESS. Poate nu aţi remarcat decât picioarele puternice şi pieptul generos... eu am remarcat numele actriţei, Low Less, v-aţi prins? Păi dumneavoastră pe altarul legii, acolo în parlament, vă jucaţi de-a "fără de legea"? Eu propun ca lupta politică să se ducă cu soldăţei. Să se scoată scaunele din aula parlamentului şi să se reproducă la scară lupta de la Rovine, de la Podul Înalt şi alte bătălii pentru relaţii externe, de la Alamo sau Stalingrad. Ştiu că nu va vrea nimeni să fie "cotropitori otomani" sau "cruzi ofiţeri fascişti", dar ce contează, aceia tot trebuie să fie pierzători.

Operaţiunea Amazoanele ar trebui să fie o revoltă a sexului frumos împotriva stereotipurilor din societatea patriarhală care încă predomină politica românească. Iniţiativa este de lăudat, mai puţin trimiterea la amazoane.
Amazoanele erau un trib de femei războinice, aflat în nordul Mării Negre, menţionate prima dată în mitologia greacă. Cercetări recente tind să confirme existenţa unui sâmbure de adevăr în ceea ce priveşte legenda Amazoanelor. Se spune că acestea ar fi fost fiicele zeului Ares, zeul razboiului. Heracle, la porunca regelui Euristeu, a fost trimis să aducă cingatoarea fermecată a reginei Hipolita (regina amazoanelor).Viteaza Hipolita şi mandra Antiopa domneau peste amazoane, care sălăşluiau la Pontul Euxin. Doar o dată pe an se întâlneau cu bărbaţi, dacă copilul se năştea fată rămânea împreună cu mama în tribul de amazoane dacă se năştea băiat în cel mai bun caz era trimis să locuiască împreună cu tatăl lui, iar în cel mai rău caz era omorât. Fetele erau aspru pregătite să devină amazoane extirpându-şi sânul drept care le incomoda în luptă. Relatări despre femeile luptătoare există şi în China. Africa de Nord şi Vest însă nicăieri ca şi la greci. Se pare că amazoanele au ameninţat de 5 ori Atena. O victorie asupra amazoanelor ajungând să fie mai sărbătorita decât o victorie asupra perşilor. Sigur existenţa amazoanelor este încercuită de mister.
Domnule Geoană, parcă citesc o reclamă care promovează mamografia. Sper că nu le veţi pune pe amazoane să-şi reteze glandele mamare? Şi nici să fie fiicele lui Ares, că aveţi probleme cu Patriarhul României care o să vă acuze că răspândiţi religii păgâne şi sectare, împotriva religiei oficiale.
Altfel, nu e nici o problemă să mobilizaţi electoratul feminin pentru câştigarea alegerilor parlamentare şi locale. Este parcă prea exagerat această notă de revoluţie culturală, eu personal nu cred în mitul femeii casnice.
"Un partid social democrat european nu are cum să se complacă în stereotipul păgubos al Elenei Ceauşescu. Soţiile noastre, fetele noastre, femeile în societate au un stereotip combinat de tip cocul doamnei Elenea Ceauşescu şi un fel de machoism balcanic(...) Trebuie să pregătim candidate care să fie capabile să se bată şi să câştige bunăvoinţa electoratului în circumscripţii electorale. Eu aş numi asta cu nume de cod pentru operaţiunea noastră, operaţiune amazoanelor." "Să ieşim puţin din limitele sediilor de partid, să declanşam o operaţiune de a avea o reţea la nivel naţional. Sunt convins că există un număr imens de femei în România, de la ţară sau de la oraş, o reţea a femeilor care doresc să schimbe lucruri în societate, trebuie iniţiată de către noi." "Deschideţi larg uşa partidului nostru pentru cei care doresc să ni se alăture, nu vă fie teama de competiţie în interiorul partidului", a fost mesajul presedintelui PSD.
Geoană a adăugat că şi liberalii nu promovează destule femei în Executivul României. Au dat afară pe Mona Muscă, pe Monica Macovei, pe Sulfina Barbu… şi când să vină Norica Nicolai, nu a mai vrut Băsescu.
"Sa fiţi iubite, ca frumoase sunteţi", le-a urat Mircea Geoana colegelor sale de partid, în finalul alocuţiunii.
Eu nu am reţinut decât că domnul Geoană scoate femeile din partid “la produs”. Un om bine intenţionat ar fi purtat cu femeile din PSD o discuţie normală fără a diferenţia politic femeia de bărbat. Cred că femeile vor tocmai asta, să nu fie tratate diferit faţă de bărbaţi. Este un gest mitocănesc să faci politică pro feminină spunându-le “să pregătim candidate care să fie capabile să se bată şi să câştige bunăvoinţa electoratului”, o exprimare mai nefericită decât toate aluziile sexuale ale preşedintelui căpitan de vas.
De cealaltă parte, Ludovic Orban:
“Ţinutul întunericului stăpânit de Souron, dosarul ochiul şi timpanul. Societatea care să baza pe scormonit în intimitate, scormonit în dosare, scormonit în general în tot cea ce înseamnă viaţă privată, cred că acea societate a dispărut de mult. Ţinutul întunericului stăpânit de Souron trebuie să dispară. Nu poţi să guvernezi societatea oamenilor cu trolli, nazguli, mammoth, orci. Astăzi Partidul Naţional Liberal seamănă cu Minas Tirith împresurat de toate aceste creaturi ale ţinutului întunericului mânuite de Souron care are şi o exprimare, cunoaşteţi, I see
Declaraţiile lui Orban au fost făcute astăzi, la Conferinţa naţională a cluburilor studenţeşti liberale, unde au mai ţinut discursuri Călin Popescu Tăriceanu, Norica Nicolai şi Cristian Adomniţei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Imi place titlul!! Foarte inspirat!!!karina