luni, ianuarie 28, 2008

UNATC dă onorul


UNATC a recompensat activitatea a trei mari actori, Gheroghe Dinică, Victor Rebengiuc şi Marin Moraru, cu titlul de Doctor Honnoris Causa ai UNATC.
Festivitatea acordării titlului va fi, potrivit Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografie, miercuri, la sediul din Strada Matei Voievod, cu prilejul zilei instituţiei, alături de lansarea unui nou volum de teatru şi premiera piesei "O noapte furtunoasă".
Sărbătoarea Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L Caragiale" din Bucureşti (UNATC ) la data de 30 Ianuarie (ziua naşterii lui Ion Luca Caragiale, maestrul dramaturgiei româneşti) ajunge în acest an la cea de a cincia aniversare.

Trei dintre absolvenţii secţiei de actoriei vor debuta, "aşa cum au hotărât membrii Senatului UNATC, în rolul de... Doctor Honnoris Causa!", spune un comunicat la instituţiei sus numite.
Cu aceeaşi ocazie se vor prezenta scurt metraje ale Facultăţii de Film, lansarea volumului "O poetică a artei actorului", un manual de actorie publicat de editura Paideea şi care este rezultat al muncii lui Ion Cojar, va fi prezentat un nou album dedicat Studioului de Teatru Casandra şi va fi acordată o Diplomă de Onoare actorului şi regizorului Grigore Gonţa, fost profesor şi decan al Facultăţii de Teatru.

2 comentarii:

radu5591 spunea...

Generatia noastra s-a indragostit de teatru si film datorita marilor actori pe care i-am avut si inca ii mai avem.Trebue sa le fim recunoscatari pentru darul nepretuit pe care il primeam de la ei in vremurile dictaturii comuniste.Din pacate in prezent cultura este trecuta pe un nemeritat loc doi in detrementul vesnicelor scandaluri politice.

Bibliotecaru spunea...

Nu sunt aşa de convins ca scandalul politic poartă vina dezinteresului. Cred că mai important este faptul că televizorul a înlocuit treptat teatru. Mai este important că lumea vine prea obosită pentru a mai fi interesata de cultura. În plus, totul a început să îmbrace o haină dictată de management, mai mult comercial decât cultural.