marți, iulie 29, 2008

Casa Regală revendică Clăbucetul


Deşi terenul a fost câştigat în instanţă de un braşovean, Casa Regală revendică acum Clăbucetul (zonă de partii de schi din Predeal), potrivit Prefecturii Braşov, transmite corespondentul AMOS News.

Astfel, avocaţii Casei Regale au cerut Instituţiei Prefectului Braşov să medieze dosarul privind retrocedarea celor 23 de hectare care au fost acordate de instanţă unui braşovean, suprafaţa făcând parte din terenul forestier care îi revenea Regelui Mihai.

„Casa Regală a primit aproximativ 4.000 de hectare de pădure pe raza judeţului Braşov. Singura problemă este cu suprafaţa de 23 de hectare, care a fost acordată, printr-o sentinţă judecătorească, unui braşovean, care a deţinut în trecut un lot la Predeal”, a declarat subprefectul Szakal Andras.

Acesta a mai spus că el, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene de fond funciar, a avertizat asupra faptului că va apărea o problemă în ceea ce priveşte retrocedarea către Casa Regală, dar „atâta timp cât era vorba de o sentinţă definitivă şi irevocabilă nu am avut cum să nu o punem în aplicare”.

În urma suprapunerilor topografice s-a demonstrat că, din cele 23 ha vizate atât de Casa Regală, cât şi de proprietarul privat, 10 hectare de teren sunt libere, ele incluzând şi pârtiile de schi de pe Clăbucet, în timp ce alte 13 hectare au fost deja atribuite regelui.


Potrivit lui Szakal, cea mai bună soluţie pentru rezolvarea situaţiei ar fi ca avocaţii Casei regale să negocieze cu Primăria Predeal preluarea unor loturi în schimbul celor 23 de hectare, deoarece braşoveanul în cauză nu intenţionează să renunţe la ele, mai ales că deţine o sentinţă în acest sens. (Mirela LEONTE - AMOS News)

Încep să cred că România va redeveni monarhie retrocedată bucată cu bucată. Cred că ar fi cazul ca parlamentul să oprească moda retrocedărilor. Deja e prea mult.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru titlul postului iliescu ti-a mai pus 10 puncte. Hmm, poate nu raman prea multe pana suna telefonul

Bibliotecaru spunea...

Unde mi-a pus puncte Iliescu şi ce telefon sună?

Anonim spunea...

Hm, Iliescu era asa..un generic pentru antimonarhisti

N. Raducanu spunea...

Inteleg ca este o disputa intre avocatii Casei regale si cei ai "brasoveanului". Oare nu a venit timpul sa intervina si avocatii poporului roman, caruia i se iau aceste bunuri publice pentru folosinta privata? @gigicapsunaru - Poate traduci comentariul anterior in limba spaniola, caci scris in romana nu se intelege nimic!

Anonim spunea...

@ n.raducanu
Dumneavostra puteti articula un discurs civilizat (bibli's school)?
Fara sa ma numiti prost, stupid ?
Wow, revelatie, celesta dea dreptu'
Apropos, la ce text in spaniola va referiti ?? el empleado = angajatul, slujbasul, folositul (ultima traducere se refera la obiecte, cred ca este cea mai agreabila pentru dumneavoastra, asa-i ?)

Anonim spunea...

http://elempleado.wordpress.com/2008/07/28/cu-mintea-n-parlament/