marți, iulie 29, 2008

Şereş: PC e dispus să primească membri ai PRM



Şereş: PC e dispus să primească membri ai PRM (Imagine: Mediafax Foto)
PC nu a discutat şi nici negociat un protocol de alianţă sau de fuziune cu PRM, dar este deschis să primească în partid oamenii, fie parlamentari, fie din teritoriu sau de la centru, de la PRM sau alte partide, care îmbrăţişează ideile conservatoare, inclusiv latura naţionalistă.

Declaraţia în acest sens a fost făcută, marţi, de secretarul general al PC, Codruţ Şereş. El a făcut aceste precizări în legătură cu informaţiile apărute privind posibilitatea fuziunii dintre PC şi PRM, adăugând că PC nu are cum să propună un protocol de Alianţă cu PRM, deoarece orice ofertă în acest sens trebuie fãcută Alianţei PSD-PC.

"Orice astfel de discuţie trebuie purtată cu Alianţa PSD+PC şi nu s-a purtat şi, după părerea mea, nici nu se va purta", a spus Şereş.

"Nu există un protocol de alianţă, fuziune, dizolvare sau disoluţie între PC şi PRM. Nu am discutat un astfel de protocol cu PRM. Există, însă, oameni din PRM care ar dori să intre în PC şi noi suntem deschişi", a adăugat Codruţ Şereş.

Conform lui Codruţ Şereş, PC nu are un plan de preluare a PRM, dar nu exclude ca membri din teritoriu, de la centru, parlamentari ai PRM sau de la alte partide să găsească interesant PC, aşa cum s-a mai întâmplat. El a spus că este decizia celor care vor să treacă de la un partid la altul şi aceste lucruri se întâmplă mereu pe scena politică.

Liderul PC a adăugat că astfel de semnale privind intenţia unor parlamentari PRM de a veni la PC au fost pe tot parcursul sesiunii parlamentare şi nu au legătură cu şedinţa Comitetului Director al PRM de miercuri. El a dat exemplul deputatului Daniela Buruiană, care şi-ar fi arătat intenţia de a intra în PC şi nu a venit.

În cazul în care unii oameni din PRM îşi vor manifesta intenţia de a adera la PC, conservatorii vor convoca forul de conducere şi va lua o decizie, a mai spus Şereş.

Întrebat dacă senatorul PRM Gheorghe Funar ar dori să vină la PC, Codruţ Şereş a spus că nu-şi permite să facă astfel de speculaţii. "Sunt coleg cu senatorul Funar la Senat, la Comisia de buget, finanţe, şi, în aceastã calitate, am susţinut o bună parte dintre iniţiativele sale legislative, pe care le-am considerat bune. Dar acest lucru nu are legătură cu o eventuală venire a sa la PC", a mai spus Codruţ Şereş.

Surse parlamentare au declarat agenţiei MEDIAFAX că un număr de 5 sau 6 parlamentari ai PRM ar intenţiona să adere la PC, în funcţie de rezultatul şedinţei Comitetului Director al PRM care va avea loc miercuri.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Vezi Bibli(cule), si asta-i tipic romanesc. De asta suntem ciuma Europei. Nu cred sa fie alt parlament cu mai multe migrari ca la noi.
Asta spune multe. Chestie genetica, domnul meu, he he he !

Bibliotecaru spunea...

Înseamnă că sunteţi în asentimentul meu atunci când cer refacerea partidelor politice prin destrămarea structurilor de interes personal şi refacerea structurilor politice având drept singur criteriu doctrina politică, adică să fie în PC numai cei care cred în doctrina conservatoare... şi aşa mai departe.

Anonim spunea...

Problema rezida din dificultatea implantarii (!!) in capul asa-zisului politician roman, ca este in slujba natiunii si nu invers. Aici cred ca forta unor legi draconice ar ajuta mult. Cu conditia sa fie cineva care sa le aplice corect. looooool

Bibliotecaru spunea...

Dacă legile ar fi aplicate corect, nu ar fi nevoie să fie draconice.