sâmbătă, martie 22, 2008

Operaţiunea "scrisoare deschisă" revine


Scrisoarea adresata Presedintelui Traian Basescu, de catre Presedintele PSD Mircea Geoana - 21.03.2008
Domnule Presedinte,
Deşi buna sa funcţionare este vitală pentru comunitate, după aproape patru ani de reforme haotice şi lipsite de profesionalism, situaţia în sistemul de sănătate este mai gravă ca niciodată.
Bugetul Sănătăţii a crescut de şapte ori în ultimii ani şi totuşi fondurile nu au fost valorificate cu competenţa şi eficienţa dorite, rezultatele fiind mult sub aşteptări. Ca urmare, una din cinci persoane suferă de o boală cronică. In fiecare lună, bătrânii stau la cozi pentru medicamente compensate. Spitalele sunt insalubre. Aparatura medicală este învechită. Sistemul se confruntă cu o acută lipsă de personal calificat, iar accesul la servicii medicale de calitate a devenit un lux pe care doar puţini şi-l pot permite.
Pentru a oferi un răspuns adecvat colapsului în care se găseşte sistemul sanitar şi nemulţumirilor pe deplin justificate ale populaţiei, medici şi pacienţi deopotrivă, PSD a lansat săptămâna trecută iniţiativa semnării unui Pact Naţional pe domeniul Sănătăţii sub egida Parlamentului României, ale cărui elemente de fond vi le transmitem alăturat.
PSD îşi exprimă speranţa că, printr-un dialog constructiv şi lăsând la o parte orice orgolii politice, vom reuşi să oferim în sfârşit o soluţie pentru însănătoşirea sistemului medical românesc, astfel încât acesta să ofere populaţiei un acces neîngrădit, universal, la toate tipurile de servicii medicale, în condiţii de calitate şi eficienţă optime ale serviciilor de sănătate.
Contăm în acest sens pe experienţa şi viziunea de care dă dovadă organizaţia pe care o reprezentaţi şi vă invităm să vă alăturaţi demersului nostru.
Mircea Geoană
Preşedintele Partidului Social Democrat

12 comentarii:

Anonim spunea...

De când sunt un cititor al blogului tău nu mai încetez de a mă minuna de încăpăţânarea cu care relatezi marile şi micile evenimente cotidiene ce se succed în existenţa vieţii politice româneşti.
După ce ţi-am citit şi o bună parte din poeziile afişate am încercat să înţeleg omul.
Îţi doresc sincer multă putere de muncă mai ales în domeniul literar-artistic şi mult mai mult optimism şi încredere de sine.

Bibliotecaru spunea...

Mulţumesc pentru cuvintele frumoase.

Anonim spunea...

Si eu ma tot minunez de complexitatea Bibliotecarului, de puterea sa, de modul prompt si concis prin care ne informeaza despre tot ce se intampla in spatiul public romanesc. Faptul ca vorbeam cu "dvs" era chiar o expresie a acestui respect, a admiratiei pe care o am pentru acest gen de oameni, care sunt pe cale disparitie in societatea noastra. Altfel, vazusem in poza ca esti tanar, asa ca nu inteleg de ce te-ai simtit Matusalem.. :)

Bibliotecaru spunea...

Am dus o viaţă intensă, mai ales din punct de vedere intelectual. Creierul meu a ars pur şi simplu şi a cedat efortului. Am atins o uzură avansată înainte de a învăţa să mă distrez, înainte să învăţ să petrec, înainte "să-mi trăiesc" tinereţea. Astăzi funcţionez cu 10% din capacitatea pe care o aveam la 18 ani. E normal să mă simt îmbătrânit, chiar dacă am numai 38 de ani, pe care îi voi împlini săptămâna viitoare. De foarte mult timp astfel de "sărbători" le simt negative, o povară. Am trecut de vârful capacităţilor mele, restul este inerţie.

Anonim spunea...

Fiecare om simte, o data cu trecerea anilor, ca timpul e o povara. Important e sa gasim resurse in noi sa mergem mai departe. Corpul nu ne ajuta intotdeauna. Inteleg ce spuneti/spui. Mi-ar place sa te vad putin mai optimist, iti spun cu mana pe inima.Si mai vesel. Nu stiu cu ce te ocupi de fapt, dar ce faci pe blogul asta este fenomenal. Am mai spus-o. Si ma bucur cand vad ca si altii apreciaza munca ta. Sper ca acest lucru sa conteze putin.
Numai bine si .. La Multi Ani, din inima!

Bibliotecaru spunea...

De la întâi sper să mă apuc (re-apuc) de scris. În rest nu fac mare lucru. Este sublim însă să pui pasiune în scris atunci când ştii că nu vei fi citit de nimeni. :D

Anonim spunea...

Nu se stie niciodata de cine vei fi citit.
Oricum daca nu functionezi decat cu 10 % din posibilitatati....nici nu mai am curajul sa trag concluzia ce se impune..

Anonim spunea...

Succes in tot ceea ce faci! Nu conta pe faptul ca nu te citeste nimeni.. Numai sa ne anunti unde sa ne uitam.. :)

Bibliotecaru spunea...

Ca să fiu citit, să exist drept scriitor, trebuie să fiu publicat. În ziua de azi nimeni nu mai publică autori care descriu hiper-realităţi.
Trageţi concluziile, de ce nu. Concluzia mea este că ar trebui să mi se tragă un glonte în cap ca la caii cu piciorul rupt.

Anonim spunea...

Tragi concluzii gresite, desi poate ai argumentele tale. Dar esti foarte pesimist, imi pare rau.. Ce scrii, romane SF? Ai incercat la vreo editura? Scuza-ma ca pun atatea intrebari, sunt doar curioasa. Si imi pare rau sa vad ca esti atat de trist si pesimist.

Bibliotecaru spunea...

:)
Poate când mă voi hotărî să fac o primă corectură la o carte, am să o public pe internet. Nu vreau să merg prin edituri, mă oripilează gândul de a negocia ceea ce scriu. Prefer să fie publicate, eventual, postum.

Anonim spunea...

:)