luni, martie 31, 2008

Fluture cu cuib de cuci


Vicepreşedintele PDL senatorul Gheorghe Flutur a declarat, luni, că de la respiraţia "gură la gură" pe care PSD o face PNL pentru a se menţine la guvernare, PNL a început să se înroşească şi în ideologie.
Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că Ion Iliescu a recunoscut că PNL nu ar fi rezistat la guvernare fără sprijinul acordat de PSD.
"De atâta respiraţie gură la gură PSD la PNL, Partidul Naţional Liberal s-a făcut roşu la faţă şi în ideologie", a spus Gheorghe Flutur.
El a apreciat că PNL ar trebui să-şi schimbe sloganul, din "Prin noi înşine" în "Prin PSD cu sprijinul lui Ion Iliescu".

Îmi şi imaginez cum s-a întâmplat totul... "Băi nea Fluture, ia flutură-ne şi nou o metaforă, hiperbolă, parabola de-astea cu PNL-ul. Hai să te dau la ziar, neamule!". "Ştiu şi eu? Ţi-am spus-o pe aia cu înroşitul? Nu? Păi ţine aici. Intră PSD-ul şi PNL-ul într-un bar de ... Nu râde măi încă, mai e până la poantă... băi, tont eşti!"

Secretarul General al PC, Codruţ Şereş, consideră că PD-L nu poate vorbi de debaronizare atâta timp cât candidaţii pentru Consiliile Judeţene sunt tot baroni.
„Senatorul Gheorghe Flutur a făcut de curând o serie de declaraţii cu privire la "apusul baronilor locali" şi anunţa cu emfază "debaronizarea" judeţelor. Cu privire la acest aspect, cred că afirmaţiile domnului Flutur sunt mai degrabă politicianiste decât realiste, iar recentele sale declaraţii seamănă mai mult cu un nou episod din romanul "Ciocoii vechi si noi". PD-L nu poate vorbi de debaronizarea judeţelor atâta vreme cât propune ca şi candidaţi pentru preşedinţia consiliilor judeţene, tot baroni”, a declarat Codruţ Sereş.
Senatorul conservator a explicat că mulţi dintre candidaţii PD-L ar putea deveni baroni locali.
„Mircea Man, deputat etern în Parlamentul României, propus pentru CJ Maramureş, Ioan Oltean, propus pentru CJ Bistriţa, Dan Cârlan, la Iaşi, Cezar Preda pentru CJ Buzău, sau Radu Berceanu la Dolj, sunt tot atâtea exemple, de posibili viitori baroni locali. Mai degrabă declaraţiile domnului Flutur, ne aduc aminte, de o veche vorbă românească, foarte potrivită actualităţii politice 'La vremuri noi tot noi!'", a conchis Şereş.

Niciun comentariu: