miercuri, martie 26, 2008

Silviu Prigoană, candidat al unui partid indecis


Omul de afaceri Silviu Prigoană ar putea fi candidatul PDL la Primăria Sectorului 4, în echipa condusă de secretarul general al partidului, Vasile Blaga, care, cel mai probabil, va candida la Primăria Capitalei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse PDL.
Surse din PDL au precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că omul de afaceri Silviu Prigoană ar putea fi nominalizat de către democrat-liberali candidat la Primăria Sectorului 4.
La Sectorul 1, candidatul PDL ar putea fi Vasile Gherasim sau chiar Răzvan Murgeanu.
La sectorul 2, PDL ar putea merge cu Daniel Ionescu, viceprimar al Sectorului.
La Sectorul 3, candidatul va fi Liviu Negoiţă.
La Sectorul 5, una dintre variantele vehiculate este deputatul Cristian Rădulescu, liderul filialei PDL Sector 5.

Omul de afaceri Silviu Prigoană a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va candida pentru o primărie doar din partea partidului care garantează, într-un program de guvernare, crearea Zonei Metropolitane Bucureşti, prin absorbţia judeţului Ilfov.
"Independent nu candidez. Voi candida doar din partea unui partid care are un program coerent de guvernare, în care să se specifice transformarea Bucureştiului în Zonă Metropolitană, prin absorbţia judeţului Ilfov şi prin transformarea tuturor primarilor de sector în consilieri, iar primarul Capitalei să fie unicul ordonator de credite", a precizat, pentru MEDIAFAX, Silviu Prigoană.
El a arătat că, dacă i se vor garanta aceste solicitări, va candida din partea partidului care are şansele de a forma guvernul viitor.
"Aceste condiţii vreau să le scriem şi să le semnăm. Dar eu plec dacă nu se întâmplă aceste lucruri în 30 de zile de la momentul în care preia mandatul guvernul format de partidul pe care îl reprezint", a avertizat Prigoană.
Omul de afaceri a susţinut că aceste condiţii pe care le pune, referitoare la crearea Zonei Metropolitane Bucureşti, se pot realiza prin ordonanţă de urgenţă, care mai apoi să fie transformată în lege de către Parlament.
"Trebuie să fie un singur şofer la camionul numit Bucureşti. Capitala nu trebuie să fie o maşină cu şapte volane", a explicat Prigoană.
El a adăugat că programul referitor la Bucureşti trebuie să conţină mai multe puncte.
"Spitalele de boli infecţioase să fie în afara Capitalei (…). Eu nu sunt de acord nici să avem un Stadion Naţional în buricul Bucureştiului, acolo trebuie să fie Central Park of City Bucharest, iar stadionul să nu fie în centru, ci la periferie, ca să se blocheze circulaţia la meciuri. (…) La intrarea în Bucureşti dinspre Ploieşti trebuie făcut un pasaj subteran, cu termen de execuţie de 90 de zile", a enumerat Prigoană câteva obiective posibile ale programului pentru Bucureşti.

Niciun comentariu: