miercuri, martie 26, 2008

Afganistanul, o preocupare de fost preşedinte


Fostul preşedinte Emil Constantinescu a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri, că România se îndreaptă către "apusul populismului", astfel că poate fi iniţiată o dezbatere publică pe tema prezenţei trupelor române în Afganistan.
Fostul şef al statului Emil Constantinescu a declarat, în cadrul dezbaterii "Ce înseamnă pentru România găzduirea Summit-ului NATO? Ce poziţie ar trebui să adopte ţara noastră în dosarul Balcanic?", că România a ajuns la "maturitatea unei dezbateri" pe tema prezenţei trupelor în Afganistan.
Constantinescu a susţinut că populaţia poate fi informată pe acest subiect, astfel încât decizia să apară ca urmare a dezbaterii publice.
Fostul preşedinte a arătat că, în anul 2003, erau "zorii populismului exacerbat", iar românii aveau opţiuni pro-americane, pro-NATO şi pro-UE, astfel că decizia referitoare la trimiterea trupelor române în Afganistan se poate explica pe acest fundal politic intern.
El a apreciat că România se îndreaptă acum spre "apusul populismului", ceea ce face posibilă o dezbatere publică pe tema trupelor în Afganistan.

Niciun comentariu: