miercuri, martie 26, 2008

Cine este astăzi liberalul meu


Cine bate seara la fereastra mea?
Cine bate seara la fereastra mea?
Eu sunt dragă PDL, un liberal sadea!
Peste 70 de membri ai Platformei Liberale Clujene, care au demisionat în 12 martie din PNL Cluj, s-au înscris, marţi, în PDL, a anunţat, într-o conferinţă de presă, preşedintele PDL Emil Boc.
Printre cei care au trecut la PDL se numără viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Adrian Popa, cinci consilieri locali din Consiliul Local Cluj-Napoca, precum şi alţi semnatari ai „Manifestului Liberal de la Cluj”, lansat în luna februarie, în semn de protest faţă de apropierea PNL de PSD.
Gestul celor peste 70 de foşti membri PNL de a intra în PDL este urmare a apelului făcut de liderul PDL, Emil Boc, ca liberalii nemulţumiţi de politica dusă de Călin Popescu Tăriceanu să se înscrie în rândurile democrat-liberalilor.
Boc a afirmat că s-a decis colaborarea cu grupul celor 74 de demisionari din PNL, o colaborare politică şi administrativă.
The image “http://bible.somd.com/images/exod14-30.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
"Acest proiect politic a început în urmă cu patru ani, când toţi am fost de aceeaşi parte a baricadei, când am declanşat proiectul politic al Alianţei DA în ţară, fiind prima localitate după Bucureşti unde am decis colaborarea politică. Vom fi şi în continuare de aceeaşi parte a baricadei, continuând proiectele care ne-au consacrat”, a spus Boc.
Liderul PDL a adăugat că angajamentul luat de comun acord cu noii veniţi este de continuare a modernizării Clujului şi de a rămâne fideli valorilor şi principiilor Alianţei DA.
Alături de membrii Platformei Liberale Clujene au mai aderat, marţi, la PDL Cluj, doi consilieri locali ai PNL din Turda şi Câmpia Turzii, alături de alţi 120 de membri.
Potrivit lui Boc, noii veniţi de la Platforma Liberală Clujeană vor primi un post de vicepreşedinte în Biroul Permanent Judeţean al PDL Cluj, unul de vicepreşedinte la PDL Cluj-Napoca, precum şi câte un loc eligibil pe listele de candidaţi ai PDL pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Cluj-Napoca.
Numele acestor persoane va fi stabilit ulterior.
"Sunt oameni valoroşi. Reprezentăm acum cea mai puternică forţă politică la nivelul judeţului, prin oameni care s-au validat prin fapte nu prin vorbe. Această echipă va fi cea care va conduce şi municpiul Cluj-Napoca şi judeţul Cluj”, a spus preşedintele PDL.
În opinia acestuia, grupul nou venit la PDL reprezintă "liberalismul autentic" conservat la Cluj-Napoca şi care nu a fost "virusat" de Iliescu şi Năstase.
Preşedintele PDL, Emil Boc, a lansat, duminică, un apel către "liberalii care mai cred în valorile liberale" să se alăture PDL, "pentru a nu cădea în plasa lui Tăriceanu şi a lui Iliescu".

Niciun comentariu: