sâmbătă, martie 29, 2008

Un război sub limita mocirlei


Un personaj căzut în hazna, până la gât înfundat în materii fecale replica la întrebarea "De ce nu ai strigat?" cu "Mi-a fost frică să nu fac valuri...". Războiul politic actual nu numai că nu se mai fereşte de valuri dar este şi submers până peste cap.
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat, vineri, pe prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, de "traseism politic" şi a arătat că acesta a ajuns să ocupe un post de ajutor al lui Boc, care la rândul său este ajutorul preşedintelui Băsescu.
"Îl privesc cu compasiune pe acest domn numit Stolojan, care, după ce a fost în curtea domnului Iliescu şi era acolo pe post de ridicător de mingi la fileu, a plecat la Partidul Democrat. Cred că ştiţi cum se numeşte acest lucru, se numeşte traseism politic. Nu cred că astăzi te poţi numi socialist, după aia să te numeşti liberal, după aia să spui că eşti la Partidul Democrat. Ce credibilitate au aceşti oameni eu nu înţeleg. Nu numai atât. Trecând la PD, de unde a fost preşedintele acestui partid, a ajuns să fie ajutor de ajutor. Deci domnul Stolojan se complace în postura absolut incredibilă de ajutor al domnului Boc,care este ajutorul preşedintelui. Probabil că aceasta este anvergura domnului Stolojan, din păcate", a spus Tăriceanu, într-un discurs susţinut la lansarea candidaţilor PNL din Brăila la alegerile locale.
El a arătat că persoanele care cred în valorile liberale vor rămâne în PNL.
Joi, Tăriceanu, i-a atacat dur, joi, la Drobeta Turnu Severin, pe liderii PDL Emil Boc şi Theodor Stolojan, făcându-i "papagali care repetă tot ce spune preşedintele Traian Băsescu".
Theodor Stolojan a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, în replică la afirmaţiile premierului Tăriceanu la adresa sa, că nu va coborî acolo unde doreşte prim-ministrul să ducă politica românească, şi anume în mocirlă.
Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, vineri, că declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa lui Emil Boc şi a lui Teodor Stolojan sunt "suburbane, imorale şi nedrepte" şi l-a caracterizat pe premier ca fiind "marioneta caraghioasă a lui Iliescu şi a grupării oligarhice".

"Declaraţia lui Tăriceanu la adresa lui Boc şi a lui Stolojan este suburbană, imorală şi nedreaptă. Suburbană pentru că discursul lui Tăriceanu coboară la un nivel suburban şi nu se cade unui liberal. Imorală pentru că el a fost uns în funcţia de preşedinte al PNL de Stolojan. E imoral să faci asemenea declaraţii împotriva celui căruia îi datorezi funcţia de preşedinte al PNL. Imoral e să porneşti o campanie fără oprire împotriva lui Traian Băsescu fără de care Tăriceanu nu ar fi fost premierul României. Este nedreaptă pentru că Stolojan a contribuit la ascensiunea PNL în perioada 2002 – 2004 mai mult decât oricare dintre preşedinţii post decembrişti ai PNL. Acum PNL arată ca o motocicletă după accident", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, Stoica.
Potrivit sursei citate, premierul este o marionetă a lui Iliescu şi a oligarhilor.
"Călin Popescu Tăriceanu este o marionetă caraghioasă şi umilă a lui Iliescu şi a grupării oligarhice şi se manifestă ca un personaj freudian care vrea să-şi ucidă părinţii politici pe Traian Băsescu şi pe Teodor Stolojan", a menţionat Valeriu Stoica.
Vicepreşedintele PDL, Valeriu Stoica, a fost prezent, vineri, la Timişoara pentru a participa la o dezbatere publică despre principiile dreptei româneşti.
Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la Petroşani, că premierul Călin Popescu Tăriceanu are vocaţia trădării preferând alianţa cu Ion Iliescu şi Adrian Năstase în detrimentul alianţei cu miniştrii care au asigurat integrarea României în UE.
Preşedintele PDL a spus că în aceste zile se sărbătoreşte un an de la alianţa PSD-PNL, respectiv alianţa Tăriceanu - Iliescu.
"Ion Iliescu a spus ieri (vineri - n.r.) jumătate de adevăr. A recunoscut pentru prima dată această alianţă (PSD-PNL - n.r.). Preţul acesteia era înlăturarea PD de la guvernare. Aceasta este adevărata faţă a alianţei PSD-PNL", a spus Emil Boc.
Potrivit acestuia, Alianţa D.A. a fost distrusă de Tăriceanu şi Iliescu după ce Tăriceanu a trădat.
"Călin Popescu Tăriceanu l-a trădat pe Traian Băsescu după ce acesta l-a plimbat prin ţară, l-a trădat pe Theodor Stolojan, a trădat Partidul Democrat. S-a văzut cu sacii în căruţă şi a bătut palma cu Ion Iliescu şi Adrian Năstase, cei care au dus România în situaţia actuală. A preferat alianţa cu Ion Iliescu în detrimentul Alianţei D.A., în detrimentul miniştilor care au asigurat integrarea României în UE", a afirmat Boc.
Boc a adăugat că, din cauza alianţei PSD-PNL, procesul de descentralizare a fost oprit, sănătatea este în criză, educaţia abia respiră, iar "baroniadele sunt din nou la ele acasă".
Emil Boc a participat, sâmbătă, în Valea Jiului, la lansarea candidaţilor PDL la cele şase primării din zonă.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa se cufunde cat vor, dar problema este ca imput aerul in jurul lor si acest aer ne apartine si noua.