miercuri, martie 26, 2008

Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr. 109/2007


Reutilizarea documentelor deţinute de instituţiile publice va fi liberă şi gratuită, cu excepţia situaţiei în care solicitarea de reutilizare a informaţiilor implică realizarea de copii de pe documentele deţinute de instituţia publică. În această ipoteză, costul serviciilor de copiere urmează a fi suportat de solicitant
Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi un proiect de Lege pentru modificarea Legii nr. 109/2007 privind reutilizarea informaţiilor din instituţiile publice. Noile prevederi asigură compatibilitatea deplină cu prevederile Directivei 2003/98/CE privind reutilizarea informaţiilor din instituţiile publice.
Potrivit actului normativ, veniturile colectate din plata acestor servicii se fac venit la bugetul de stat.
Soluţionarea cererilor pentru reutilizarea documentelor se va face în termen de 20 de zile lucrătoare de la primirea acestora de către instituţia publică, şi nu de la momentul la care cererea ajunge la departamentul desemnat să o rezolve.
Condiţiile pentru reutilizarea documentelor nu trebuie să fie discriminatorii pentru categorii asemănătoare de documente destinate reutilizării.
Reutilizarea informaţiilor din instituţiile publice poate face obiectul unei înţelegeri privind acordarea unui drept de exclusivitate numai dacă un astfel de drept este necesar pentru desfăşurarea unui serviciu public.
În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a proiectului de lege, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei va elabora normele metodologice de aplicare a Legii nr. 109/2007, care vor fi aprobate prin Hotărâre de Guvern.

Niciun comentariu: