joi, martie 27, 2008

Recomandarea sopranei Mariana Colpoş


"Personal, sunt o mare admiratoare a întregii opere pucciniene, în cadrul căreia Tosca, creată după inegalabila Boema, ocupă un loc important. Subiectul a stârnit interesul marelui compozitor după vizionarea la Florenţa a piesei Tosca (scrisă de dramaturgul francez Victorien Sardou), în care rolul titular era jucat de legendara Sarah Bernhardt. Premiera cu Tosca a lui Giacomo Puccini a avut loc în 1900 la Teatrul de Operă din Roma, interpreţi principali fiind Hariclea Darclée (Tosca), tenorul De Marchi (Mario), baritonul Giraldoni (Scarpia).

A fost un triumf confirmat ulterior de faptul că aceasta operă stă alături de marile lucrări ale lui Puccini şi ale celorlalţi mari compozitori de operă.

Opera Romana Bucuresti (2)

Pentru mine, Floria Tosca a fost şi este unul dintre personajele de mare densitate teatrală, vocală, emoţională, pe care am avut bucuria să le întruchipez pe scene din ţară şi străinătate. Poate că niciodată nu va exista o interpretare ideală a acestui personaj, întrucât Puccini a lăsat moştenire lucrări de o extraordinară complexitate. Reprezentaţia cu Tosca din data de 3 aprilie va fi desigur o bucurie pentru iubitorii de operă, în special datorită prezenţei marelui tenor Kaludi Kaludov, care ne va bucura sufletul cu minunata sa voce, încă tânără şi strălucitoare. Vom dărui publicului o sărbătoare de sunet şi armonie".

Niciun comentariu: