vineri, martie 21, 2008

Petre Roman se adresează justiţiei


Preşedintele Forţei Democrate (FD), Petre Roman, a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că săptămâna viitoare va depune la Tribunalul Bucureşti o solicitare pentru a prelua denumirea de Partidul Democrat de către partidul său.

Liderul FD a spus că denumirea PD este liberă în registrul partidelor politice după ce instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, joi, că decizia privind înfiinţarea Partidului Democrat Liberal este definitivă şi irevocabilă.

Astfel, Petre Roman a afirmat că săptămâna viitoare va depune o solicitare la Tribunalul Bucureşti pentru a accede la denumirea PD, socotindu-se îndreptăţit să facă acest demers deoarece se numără printre cei care au înfiinţat Partidul Democrat.

Petre Roman a precizat că este sprijinit în acţiunea sa de mai multe persoane care au participat la înfiinţarea PD în 1993, printre care Doru Viorel Ursu, Victor Babiuc şi George Stancov.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, înfiinţarea PDL, respingând toate contestaţiile depuse la înregistrarea partidului.

Petre Roman a condus PD până în mai 2001, când conducerea partidului a fost preluată de către Traian Băsescu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Are tot dreptul, dar in timp ce Magureanu viza declararea Romaniei macar in ordine juridica, ca stat multinational cu acea denumire de Partid National Roman(si ea libera de sarcini ) dl Roman sau orgoliul acestuia mai adauga o diversiune la lantul de diversiuni permanente.