vineri, martie 21, 2008

"I-am întins o mână preşedintelui şi el mi-a răspuns cu o lovitură sub centură"


Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că i-a întins o mână preşedintelui Traian Băsescu, la ceremonia de preluare a Automobile Craiova de către Ford, iar acesta i-a dat "o lovitură sub centură", l-a calomniat şi a făcut "acuzaţii mincinoase" la adresa sa.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit din nou despre importanţa taxei de primă înmatriculare în faţa celor peste 200 de liberali reuniţi, vineri după-amiază, la Teatrul Liric din Craiova, pentru lansarea candidaţilor PNL la Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că la "mâna întinsă" pe care i-a oferit-o lui Traian Băsescu acesta a răspuns cu "acuzaţii mincinoase şi calomnii".

"Cred că e mai important interesul naţional decât câteva sute de voturi ieftine pe care le obţinem în urma unor discursuri populiste. Azi, la mâna întinsă preşedintelui, de ce am avut parte? De o lovitură sub centură, de acuzaţii mincinoase, de calomnii la adresa mea fără niciun fundament, în stilul propriu al lui Băsescu", a declarat Tăriceanu.

Şeful Executivului a mai spus că fără taxa auto investiţia Ford de la Craiova nu ar mai fi avut loc.

"Azi, în prezenţa preşedintelui României i-am întins o mână, dându-i posibilitatea să susţină efortul pe care eu ca prim-ministru îl fac, acela de aducere de investitori în România pentru creştere economică şi pentru locuri de muncă, dându-i de înţeles că taxa auto este gândită în mod special ca întreprinderi ca şi cea de la Craiova să continue să producă la un nivel superior şi nu să se închidă. Dacă România devenea un cimitir de maşini, azi nu am mai fi avut ce să sărbătorim, iar angajaţii erau demult acasă”, a afirmat Tăriceanu.

El a mai spus că România nu mai are nevoie de un "preşedinte al scandalului", iar Traian Băsescu trebuie sancţionat la viitoarele alegeri.

"Proiectul nostru politic nu este cel al lui Traian Băsescu, cel al unei Românii polarizate şi fracţionate, ci este cel al unei Românii unite, cu oameni cărora să le fie drag că locuiesc aici şi nu care să plece din ţară", a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au avut un schimb de replici, vineri, la Automobile Craiova, primul-ministru apreciind că prezenţa şefului statului demonstrează că acesta a înţeles importanta taxei auto, iar Băsescu replicând că Citroen "este puternic protejată".

Niciun comentariu: